FOTO DANA/POVODOM 825 GODINA OD POVELJE KULINA BANA

Dok Izetbegović oblijeće oko Erdogana, Hadžiomerović skreće pažnju na bosansku tradiciju

Front 30.08.14, 11:23h

 Dok Izetbegović oblijeće oko Erdogana, Hadžiomerović skreće pažnju na bosansku tradiciju
Obilježavanje 825 godišnjice Povelje Kulina bana bilo je u BiH opet skromno, ovdašnje političare koji sanjaju svoje nacionalne/nacionalističke snove to i ne zanima. Jedni bh. političar kojem je izgleda važna ova vrste kulturne baštine i historije je Bakir Hadžiomerović

Ne kaže narod da jedna slika može više da govori od više hiljadu riječi. Takva je i naš subotnji izbor fotke dana na kojoj se nalazi predsjednički kandidat Bakir Hadžiomerović pored drevnog bosanskog stećka prilikom njegove predizborne posjete Jablanici.  Naša zajednička kulturna baština, a ponajviše naše srednjovjekovno nasljeće, posljednja je rupa na svirali za političare koji danas vladaju BiH.

 

Tako Mile Dodik i njegovi kadrovi sanjaju od o pripojenju RS-a Srbiji, Dragan Čović treći entitet unutar FBIH i tihu podjelu BiH u partnerstvu sa Dodikom, dok je Bakir Izetbegović , inače- najveći Hadžiomerovićev protivnik kod Bošnjaka na oktobarskim izborima, duboko utonuo u neosmanlijiski zagrljaj sa Turskom. Zato smo ga ovih dana mogli vidjeti na inaguracijskog ceremeniji Erdogana na predsjednika Turske, dok je proslavu 825 godišnjice najznačajnijeg dokumenta u povijesti ove zemlje – Povelje Kulina bana, skoro u potpunosti zanemario.

 

Upravo zato ova fotografija puno govori o tome kakvu BiH žele i što su politički prioriteti kod trenutnih političkih kandidata za oktobarske izbore.

 

DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN

 

 

 

BLIN
KOMENTARI