FESTIVAL PRIJATELJSTVA DVA GRADA

Pet dana Sarajeva u Zagrebu: Festival JA BiH na atraktivnim zagrebačkim loakcijama

Kultura 30.08.14, 10:04h

Pet dana Sarajeva u Zagrebu: Festival JA BiH na atraktivnim zagrebačkim loakcijama
U Zagrebu će se od 5. do 9. rujna održati još jedno izdanje JA BiH festivala, priopćili su Orzanizatori. Pod simboličnim nazivom "5 dana Sarajeva u Zagrebu", na atraktivnim zagrebačkim lokacijama održavat će se predstave, premijere i projekcije filmova, izložbe, promocije knjiga, koncerti i gastro druženja

Tako će se već u petak 5. rujna održati Sarajevski piknik pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, kojim će se otvoriti festival i na kojem će se uz gastro delicije Bosne i Hercegovine voditi razgovori o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Vrhunac prve večeri bit će koncert renomirane glazbenice Maye Sar u pratnji Mahira Sarihodžića.
 

Drugi dan festivala obilježit će Radionica kreativnosti i mašte koja će se održati na platou ispred kina Tuškanac, a koju će voditi poznata bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović i redatelj Emir Kapetanović. Uz ovu dječju radionicu u subotu 6. rujna u kinu Tuškanac održat će se i zagrebačka premijera prvog dječjeg dokumentarno – igranog filma ‘Mit o Bosni i Hercegovini’, izložba fotografija Harisa Memija – ‘Zmajevi i fanovi’, premijera filma ‘Devet položaja samoće’ i prikazivanje filma ‘Kvintet’.
 

U sklopu JA BiH festivala, između ostalih biti će prikazani filmovi ‘Sarajevo – grad film’, film ‘Snijeg’ Aide Begić te film Angeline Jolie ‘U zemlji krvi i meda’. Uz veliki broj filmova, kao dio programa, Ja BiH festivala održat će se i koncert grupe Zoster u Vintage Industrial baru, promocija knjiga Jasmina Imamovića, dok će u na noćnoj sceni kazališta Kerempuh biti održane Noći Magacin Kabarea s predstavama ‘Kći’ Mone Muratović i ‘Zločin i kafana’ Aldina Tucića. Atraktivan sadržaj i kvalitetan program jamstvo su da će i ovogodišnje izdanje Ja BiH festivala pokazati  sve bogatstvo sarajevske kulture i stvaralaštva, ali i veliku povezanost Zagreba i Sarajeva.

 

(dalje.com/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI