FOTO/ Na poziv kancelarke Merkel

Konferencija o Zapadnom Balkanu: Počela radna sjednica premijera u Berlinu

Front 28.08.14, 16:42h

Konferencija o Zapadnom Balkanu: Počela radna sjednica premijera u Berlinu
Predviđeno je da savezna kancelarka na Konferenciji pozdravi učesnike šefove vlada iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

 

Počela je radna sjednica premijera regije Zapadnog Balkana u Berlinu, gdje se na poziv vlade Savezne Republike Njemačke danas održava konferencija o Zapadnom Balkanu.

 

Savezna kancelarka Angela Merkel, ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier i ministar privrede Sigmar Gabriel će sa šefovima vlada, ministrima vanjskih poslova i ministrima privrede iz regiona razgovarati o regionalnoj saradnji naputu ka EU integracijama.

 

konferencija-u-berlinu-o-zapadnom-balkanu-3

 

Predviđeno je da savezna kancelarka na Konferenciji pozdravi učesnike šefove vlada iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

 

U nastavku će se održati radni sastanak. Evropsku uniju će pred šefovima vlada zastupati predsjednik Komisije José Manuel Barosso. Nakon toga će u okviru radne večere od 18,30 do 20,30 sati uslijediti plenarna sjednica.

 

konferencija-u-berlinu-o-zapadnom-balkanu-2

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI