Predsjednik RS odlučio 'odriješiti kesu'

Dodik se neće polijevati vodom, ali će dati...

Hronika 28.08.14, 20:16h

Dodik se neće polijevati vodom, ali će dati...
Neću se polijevati vodom, niti ću prozivati ikoga pojedinačno da to dalje čini, ali pozivam sve one koji to mogu, da se uključe u borbu protiv ove opake bolesti, na način da doniraju novčana sredstva, rekao je Dodik



Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će, kako je saopćeno, lično uplatiti novčana sredstva u iznosu od 500 KM na račun udruženja oboljelih od amiotrofične lateralne skleroze i tako uzeti učešće u globalnoj akciji.



-Za humanost nije potreban izazov, već svijest o važnosti problema. Neću se polijevati vodom, niti ću prozivati ikoga pojedinačno da to dalje čini, ali pozivam sve one koji to mogu, da se uključe u borbu protiv ove opake bolesti, na način da doniraju novčana sredstva - rekao je Dodik.



Iz njegovog kabineta navode u saopćenju da je dosad lično učestvovao u velikom broju humanitarnih akcija, a u proteklom periodu i iz budžeta predsjednika RS-a izdvojena su značajna sredstva za pomoć oboljelim od različitih bolesti, o čemu je javnost na vrijeme informisana.



Na pitanje novinara Dodik jučer nije pokazao interesovanje da prihvati "Ledeni izazov“, na koji ga je pozvao premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača.



Lipovača je dan ranije prihvatio "Ledeni izazov“ na kojeg ga je pozvalo više osoba.



On je zatim "izazvao“ Milorada Dodika, predsjednika RS-a i SNSD-a uz riječi: "Mile nemoj da me osramotiš“.



"Ledeni izazov“ je pokrenut u svijetu kako bi se skrenula pažnja da se pomogne ljudima koji boluju od amiotrofične lateralne skleroze.
 

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI