Izbačeni iz Liga kupa

Manchester United teško osramoćen, trećeligaš ih je pobijedio 4:0!

Sport 27.08.14, 09:07h

Manchester United teško osramoćen, trećeligaš ih je pobijedio 4:0!
Milton Keynes Dons će ovaj dan upisati u klupsku povijest kao jedan od najvećih uspjeha.

 

Manchester United dopustio je najveću sramotu u novijoj povijesti kluba i sad je već polako jasno da se Louis van Gaal ne snalazi ništa bolje od prethodnika Davida Moyesa! Izgubili su 0:4 na gostovanju kod trećeligaša Milton Keynes Donsa u drugom kolu Liga kupa!

 

Nezabilježeno je u klupskoj povijesti da se neko tako poigrao s Unitedom, neko tako nisko na rang listi engleskog nogometa. A i ne može se reći da su igrali s nekom jako lošom postavom jer bilo je u ekipi mnogo jakih imena.

 

Ovo je bio sastav Manchestera: De Gea, James, M. Keane, Evans, Vermijl, Powell, Anderson, Janko, Kagawa, Hernandez, Welbeck. Igrali su i Janužaj, Wilson i Pereira.

 

Sigurno je da će neka kazna uslijediti, morala bi, jer ovakve stvari su nedopustive, po ovom rezultatu je jasan odnos kakav igrači imaju prema klubu.

 

Naravno, ne treba oduzimati ništa ni od odličnog trećeligaša, koji hrabro korača prema drugoj ligi. Golove su postigli Grigg u 25. i 63. minuti te Afobe u 70. i 84. minuti.

 

Inače, Milton Keynes Dons je klub nastao 2004. nakon raspada Wimbledona. Preselio se u Milton Keynes i preuzeo to ime, a Dons je ostalo od nadimka Wimbledona. Preuzeli su i Wimbledonovu poziciju, što znači da su krenuli od treće lige, gdje su i sad.

 

No većina navijača nije to prihvatila i smatraju ih izdajicama te su osnovali svoj AFC Wimbledon i krenuli od posljednje lige te su trenutno rang ispod Donsa. Zanimljivo, upravo su ih Donsi i izbacili u prvom kolu Liga kupa rezultatom 3:1.

 

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI