FOTO/ Folk pjevačica stigla na dodjelu nagrada u Narodnom pozorištu Sarajevo

Jelena Karleuša glavna zvijezda posljednje večeri jubilarnog SFF-a: Pogledajte kako je dočekana!

Kultura 23.08.14, 19:58h

Jelena Karleuša glavna zvijezda posljednje večeri jubilarnog SFF-a: Pogledajte kako je dočekana!
Karleuša je izazvala veliku pažnju građana kao i medija koji prisustvuju večerašnjem zatvaranju SFF-a


 
Srbijanska folk-zvijezda Jelena Karleuša prošetala je večeras crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala (SFF), javlja Anadolu Agency (AA).

 

Karleuša je izazvala veliku pažnju građana kao i medija koji prisustvuju večerašnjem zatvaranju SFF-a.

 

 

Svečanom dodjelom nagrada u Narodnom pozorištu Sarajevo večeras će biti zatvoren jubilarni 20. Sarajevo Film Festival (SFF).

 

Festival, čiji je medijski partner ove godine bila i Anadolu Agency (AA), zvanično će biti zatvoren projekcijom filma "Čarolija na mjesečini" kultnog reditelja Woodyja Allena, u Ljetnom kinu HT Eronet.

 

jelena-karleusa-sff-1

 

Nagrada "Počasno Srce Sarajeva 2014." večeras će biti dodijeljena Danisu Tanoviću. Nagrada "Počasno Srce Sarajeva 2014." za izvanredni doprinos filmskoj umjetnosti i strastvenoj podršci razvoja Sarajevo Film Festivala (SFF) ranije je dodijeljena istaknutom glumcu Gaelu García Bernalu i Agnes B. za izvanredni doprinos filmskoj umjetnosti i strastvenu podršku razvoju Festivala.

 

Najprestižnija filmska smotra regije SFF ove je godine donijela 247 filmova od čega je 37 u konkurenciji za festivalske nagrade.

 

jelena-karleusa-sff-3

 

Takmičarski program za igrani, kratki i dokumentarni film bio je raznovrsniji nego ikada ranije. Mladi autori iz jugoistočne Evrope na scenu su donijeli novi pristup, ideje i pokazali svojevrsnu hrabrost. Svi oni nadaju se da će upravo njihovo ostvarenje osvojiti najprestižniju nagradu festivala Srce Sarajeva.

 

Ove godine u okviru Takmičarskog programa SFF-a prikazano je 13 filmova, od kojih su tri imali svjetske premijere na SFF-u, a to su filmovi "Ja sam beso" režisera Lasha Tskvitinidze iz Gruzije, "Pjesma moje majke" režisera Erola Mintasa iz Turske i "Tri prozora i vješanje" režisera Ise Qosje iz Kosova.

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI