Nestala 14-godišnja Ivana Podraščić

Majka: Pustite me da se odmorim od nje! Otac: Nemam vremena da je tražim!

Hronika 23.08.14, 10:14h

Majka: Pustite me da se odmorim od nje! Otac: Nemam vremena da je tražim!
Kad roditeljima nestane dijete, normalna je reakcija zabrinutost i želja da se ono što prije pronađe i vrati kući. Roditelji nestale tinejdžerice iz Srbije ne razmišljaju tako.

14-godišnja Ivana Podraščić iz Batajnice nestala je još 29. jula i od tada joj se gubi svaki trag. Djevojčica je tog dana otišla od kuće, navodno se uputila ka Kanarevom brdu u Beogradu i poslije toga je niko više nije vidio.

 

Ivanin otac Drago nestanak kćerke je prijavio tek nekoliko dana kasnije i uopšte ne želi da je traži. Kako kaže, “kako je otišla tako će se i vratiti”, prenosi “Informer”.

 

- Molim vas, kako je otišla tako će se i vratiti. Nije joj prvi put. Ja moram da radim jer imam još troje djece koje treba prehraniti. Sve je u rukama policije, ne mogu ja više da se borim sa njom – rekao je Ivanin otac Drago, dodajući da nema vremena da se bavi njenim nestankom.

 

Sa druge strane, policija od trenutka prijave intenzivno traga za Ivanom. Saslušani su njeni roditelji, sestre i drugovi. Prema nezvaničnim informacijama, ona je prije nestanka raskinula s dečkom i posvađala se sa sestrom, a sumnja se da je i ranije odlazila od kuće. Mobilni telefon djevojčice je ugašen, pa policija pokušava da je locira na osnovu podataka sa baznih stanica.

 

- Ivana je neposredno prije nestanka prekinula vezu sa momkom koji je porijeklom iz Šapca.

 

Međutim, bila je i loša u školi, a zbog ocjena ponavljaće sedmi razred. Ovo nije prvi put da nestane na nekoliko sedmica. I ranije se to dešavalo, prenosi izvor blizak istrazi.

 

Iako se već 25 dana ništa ne zna o nestaloj Ivani iz Beograd, ni njena majka ne djeluje zabrinuto i na upite o svojoj kćeri poručuje novinarima: 'Pustite me da se malo odmorim od nje!'.

 

'Nema nikakvih novosti. Sve što smo imali, rekli smo policiji i sad me ostavite da se malo odmorim od nje', rekla je Nada Podraščić za Informer, a prenosi Telegraf.

 

nada-podrascic

Nada Podraščić, majka nestale tinejdžerke

 

Susjedi o nestaloj Ivani imaju samo riječi hvale, kao i o njenom bratu i sestri. Kako pretpostavljaju, Ivana je otišla od kuće 'kako bi se spasila bijede i jada'. Ivanina sestra (16) požalila se kod susjede da joj sestra danima ne dolazi kući i da joj je telefon isključen, pa je komšinica odlučila prijaviti njen nestanank.

 

'Nikolina je došla kod mene i rekla da joj nema sestre. Istu noć smo preko Facebooka oglasili njen nestanak, kontaktirali policiju, a ujutro smo napravili plakate sa Ivaninom slikom i postavili ih po cijeloj Batajnici. Ali, Ivanin otac išao je za nama i trgao plakate. Centar za socijalni rad u više navrata je dolazio kod Podraščića, ali ne znam šta se dogodilo… Već strepim da se sa Ivanom dogodilo nešto strašno', priča zabrinuta susjeda.

 

Ona kaže da je Ivanin otac Drago dobar majstor, ali da 'popije sve što zaradi', a o kćerinom nestanku navodno nije obavijestio čak ni sestru koja živi na Floridi.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI