VIDEO/ Paklena noć na hrvatskoj obali

Snažno nevrijeme obrušilo se na Jadran, pijavica i bujice nosile sve pred sobom

Hronika 22.08.14, 09:15h

Snažno nevrijeme obrušilo se na Jadran, pijavica i bujice nosile sve pred sobom
U vrlo kratko vrijeme palo je preko 50 litara kiše po kvadratnom metru što je uzrokovalo velike bujice koje su nosile klupe i osobne stvari brojnih posjetitelja fešte

 

U četvrtak u večernjim satima nad morem sjeverne Dalmacije pojavili su se olujni oblaci, koji su se kasno navečer premjestili na obalu šibenskog područja. To je dijelu otoka i obale donijelo jedno od najvećih nevremena tokom ovog ljeta.

 

Tačno u 23 sata olujno nevrijeme praćeno vrlo jakim grmljavinskim pljuskovima, tučom, olujnim udarima vjetra i pijavicom zahvatilo je Murter. Nevrijeme je zahvatilo naseljeni dio otoka tačno u vrijeme održavanja pučke fešte na otvorenom, na mjesnoj rivi. U vrlo kratko vrijeme palo je preko 50 litara kiše po kvadratnom metru što je uzrokovalo velike bujice koje su nosile klupe i osobne stvari brojnih posjetitelja fešte, piše Crometeo.

 

Pravu dramu na murterskoj rivi uzrokovao je dolazak pijavice s mora na kopno, tačno u vrijeme najjačeg nevremena. Bujica je u more odnijela dio razglasa postavljenog na rivi zbog koncerta.

 

 

Nevrijeme se potom premjestilo prema Pirovcu i dalje prema šibenskom zaleđu. U Pirovcu je do ponoći palo 30 mm kiše, što je također izazvalo bujice na ulicama.

 

Nakon toga oluja je zahvatila područje sjeveroistočno od Šibenika. Tuča je padala u Miljevcima, a jaka tuča oko ponoći zahvatilo je područje Radonića. Zrna tuče imala su promjer do 7 centimetara što znači da je tuča napravila značajnu materijalnu štetu.

 

 

Do 1 sat iza ponoći nevrijeme se proširilo dalje prema sinjskom području.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI