FOTO/REGIONALNI FORUM NA SFF-U

Ove jeseni Depo ide u osvajanje svoje filmske publike na internetu

Mediji 21.08.14, 19:25h

Ove jeseni Depo ide u osvajanje svoje filmske publike na internetu
Depo, kao jedna od vodećih produkcijsko-medijskih kuća u BiH, predstavila je na Sarajevo Filmu Festivalu svoju promotivno-distribucijsku platformu Depo Zona putem koje će ove jeseni krenuti u produkciju i premijernu distribuciju svog filmskog serijala „Love and Games in Olimpic City“

 

Drugog dana „Regionalnog foruma“ u okviru 20. Sarajevo Film Festivala održana je konferencija na temu „Osvajanje publike“ na kojoj se govorilo o trendovima u oblasti distribucije audio-vizuelnih djela.

 

Moderator skupa je bio Simon Perry, dok je vodno predavanje u ovu temu imao je Dag Asbjornsen, koji je ispred Evropske komisije govorio na temu „Obrazovanje filmske publike u svjetlu programa Kreativna Evopa i audiovizualne politike Evropske unije“, dok je Arnaud Dupont, u ime agencije Headway International, prisutnoj publici predočio podatke iz istraživanja o novim navikama publike u Evropi i njihovom odnosu prema filmu. Karin Haager iz Flimmita i Dragan Zachariev iz EuroVoda govorili su o radu ovih VoD platformi, dok su Madeleine Probst i Ena Đozo predstavili rad Europa cinemas i Operacija Kino, projekata širenja kulture gledanja filmova u kinima koji vodi Sarajevo Film Festival.

 

Jasmin Duraković, filmski reditelj i producent je predstavio projekat Depo Zona, jedinstvene promotivno-distribucijske platforme koju trenutno razvija bh. firma Depo. Duraković je prisutnim dao detaljnije objašenje koncepta digitalne dirtribucije Depo Zona, a koja se razvija uz partnerstvo sa Forela YouTubeom, ali i neki drugim platformama za distribuciju digitanih sadržaja, poput britanskog Distrify, koji predstavlja jedistveni spoj promocijskog modela putem DEPO Portala i DEPO TV-a sa digitalnim platformama za distribuciju sadržaja.

 

Tako je početkom jula ove godine lanisiran prvi YouTube kanal za pretplatnike DEPOZONA PREMIUM, na kojem će publika širom svijeta moći na krajnje jednostvan način i uz malu mjesečnu naknadu gledati najbolje tv serije i filmove sa Balkana, između ostalih i trenutno najpopularniju seriju u regionu „Lud, zbunjen, normalan“.

 

Depo Zona upavo u vrijeme SFF-a starta i sa kampanjom sa distribuciju austrijsko-bosanskog filma „Body Complete“, reditelja Lukasa Sturma i producenta Roberta Hofferera, a u kojem je DEPO bio izvršni producent. Premijera ovog angažiranog dramskog trilera o problemu nestalih u BiH zakazana je na Depo Zoni za 4. septembar ove godine.

 

Također, Depo ove jeseni započinje realizaciju i snimanje dva pilotta produkciju svog igranog filmskog serijala „Love and Games in Olimpic City“  koji će svoja premijerna emitiranja imati upravo na digitalnoj platformi Depo Zona.

 

BLIN
KOMENTARI