NE IDE NIGDJE

Džeko potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Cityjem

Sport 20.08.14, 21:04h

Džeko potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Cityjem
Edin Džeko potpisao je novi četverogodišnji ugovor s Manchester Cityjem te će u klubu s "Etihada" ostati najmanje do 2018

Džeko je izjavio da je sretan što je ostaje u Cityju koji je, kako kaže, njegov drugi dom, te da mu nije bilo teško odlučiti da potpiše višegodišnji ugovor.

 

- Znao sam od trenutka kada sam došao ovdje da tu želim ostati dugo - ne vidim gdje bi mi moglo biti bolje. Potpuno sam se navikao na život ovdje, odlično poznajem suigrače, klub, i osjećam da mogu još napredovati. Za tri i pol godine zajedno smo pisali historiju, ali se osjećam kao da smo tek na početku nečega posebnog. Toliko je još ciljeva koje u karijeri želim da ostvarim i vjerujem da sam na pravom mjestu da to i učinim. Navijači su uvijek imali povjerenje u mene i osjećam toliko ljubavi od navijača u Manchesteru ali i iz cijelog svijeta - rekao je Džeklo za klupsku intenet stranicu.

 

Džeko je za City odigrao 155 utakmica u svim takmičenjima, otkako je u januaru 2011. došao iz Wolfsburga.

 

Postigao je 66 golova za engleskog prvaka, uključujući nekoliko veoma važnih, navodi se na stranici i dodaje da niko ne može zaboraviti izjednačujući pogodak protiv QPR-a 13. maja 2012. koji je prethodio pobjednikom golu koji je Cityju donio titulu prvaka Engleske prvi put nakon 44 godine.

 

Džeko je u Premier ligi postigao 46 golova, a od toga 25 golova ili 60,87 posto su Cityju donijeli vodstvo ili izjednačenje.

 

Dvadesetosmogodišnji reprezentativac BiH je u tri i pol godine provedene u klubu osvojio dva naslova prvaka Engleske, FA kup i Liga kup.

 

Ovu sezonu je započeo kao najbolji igrač utakmice protiv Newcastlea.

 

On se pridružio Aleksandru Kolarovu, Samiru Nasriiju, Davidu Silvi, Vincentu Kompanyju i Sergiju Agueru na listi igrača koji su produžili vjernost klubu ovog ljeta.

 

 

(FENA/dh)

 

 

(FENA/dh)

BLIN
KOMENTARI