KRŠENJE PRAVILA

Loše vijesti za katalonski klub: Barcelona do 2016. neće moći dovoditi pojačanja

Sport 20.08.14, 18:39h

Loše vijesti za katalonski klub: Barcelona do 2016. neće moći dovoditi pojačanja
Komisija za žalbe FIFA-e odbila je žalbu Barcelone na zabranu trasfera tog kluba u naredna dva prijelazna roka

Katalonski klub kažnjen je zbog kršenja pravila koje se odnosi na međunarodne transfere i registraciju igrača mlađih od 18 godina, prenosi B92.

 

Barcelona tako u naredna dva prijelazna roka, počevši od januara 2015. godine, neće imati mogućnost da registruje nove igrače.

 

FIFA je istraživala transfere mladih igrača u Barcelonu, koji su obavljeni između 2009. i 2013. godine i ustanovila je da su prilikom dovođenja desetorice igrača prekršena pravila o zaštiti maloljetnika, te je izrekla kaznu.

 

Iz katalonskog kluba su još ranije najavili da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), ukoliko žalba bude odbijena od Komisije FIFA-e.

 

Barcelona je kažnjena i sa 450.000 švicarskih franaka i dat joj je rok od 90 dana, počevši od 20. augusta, da reguliše situaciju koja se tiče maloljetnih igrača.

 

Komisija FIFA je takođe potvrdila i kaznu Nogometnom savezu Španije (RFEF), koji će morati da plati kaznu od 500.000 švicarskih franaka i da u narednih godina reguliše već postojeći sistem transfera maloljetnih igrača.

 

 

(FENA/dh)

BLIN
KOMENTARI