PROBUDIO SE IZ KOME, ALI...

Nove tužne vijesti o Michaelu Schumacheru

Sport 20.08.14, 15:13h

Nove tužne vijesti o Michaelu Schumacheru
Medicinski ekspert, Erih Rajderer izjavio da će bivši šampion Formule 1, Michael Schumacher, ostati invalid do kraja života

Bivši svjetski šampion Formule 1, Michael Schumacher jeste se probudio iz kome, ali njegov oporavak neće ići u toliko pozitivnom smjeru, kao što se očekivalo.

 

Erik Rajderer, specijalista neurologije potvrdio je da će Schumacher imati ogromne posljedice i da će vjerovatno ostati invalid do kraja života.

 

Ostaće invalid do kraja života, biće zavisan od drugih ljudi – rekao je priznati ljekar i dodao da je Nijemac doživio trajna oštećenja i biće veliki uspjeh ako bude mogao da sedne bez tuđe pomoći za tri mjeseca i upravljati električnim kolicima za šest mjeseci, prenose mediji.

 

Kako je dodao, Schumacher je doživio trajna oštećenja i biće veliki uspjeh ako bude mogao da sjedne bez tuđe pomoći za tri mjeseca i upravljati električnim kolicima za šest mjeseci, prenose mediji.

 

Schumaherov bivši ljekar Geri Hartstejn ranije je upozorio da bi Schumacher mogao biti u “minimalno svjesnom stanju”. Njegove riječi potvrđuju i drugi eksperti i tvrde da jedan od deset pacijenata, koji provedu toliko mjeseci u komi uspiju da oporave sve ili većinu mentalnih i fizičkih kapaciteta.

 

Schumaherova menadžerka Sabine Kem je 16. juna objavila saopštenje u kojem je navela da Schumacher nije u komi i da je započeo svoj dugotrajni oporavak. Od tada je Schumacher premješten iz bolnice u Grenoblu u rehabilitacijski centar u Lozani, u Švicarskoj, koji je u blizini njegovog porodičnog doma.

 

Schumacher je nesreću doživeo na skijanju u francuskom ski centru Meribel 29. decembra 2013. godine.

 

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI