Oglasila se na Facebooku

Majka brutalno smaknutog novinara: 'Nikad nismo bili ponosniji na Jima'

Hronika 20.08.14, 13:32h

Majka brutalno smaknutog novinara: 'Nikad nismo bili ponosniji na Jima'
Molimo njegove otmičare da poštede živote preostalih talaca. Kao što je to bio i Jim, i oni su nevini, napisala je majka smaknutog američkog reportera

Majka smaknutog američkog novinara Diane Foley oglasila se porukom na Facebook stranici "Free James Foley" oko 21:30 sati po lokalnom američkom vremenu. Evo što je napisala:

 

"Nikad nismo bili ponosniji na našeg sina Jima. Dao je život pokušavajući svijetu otkriti patnju sirijskog naroda.


Molimo njegove otmičare da poštede živote preostalih talaca. Kao što je to bio i Jim, i oni su nevini. Oni nemaju kontrolu nad politikom američke vlade u Iraku, Siriji ili bilo gdje drugdje u svijetu.

 

Hvala Jimu za svu radost koju nam je pružio. Bio je predivan sin, brat, novinar i osoba. Molim da poštujete našu privatnost u nadolazećim danima, dok oplakujemo i prisjećamo se Jima".

 

Istaknula je da se porodica ponosi Jamesom te zatražila milost za ostale nevine taoce.

 

james-foley

 

Američki dužnosnici još nisu potvrdili autentičnost snimke, koja je objavljena na YouTubeu pod nazivom "Message to America".

 

Bijela kuća saopćila je da američke obavještajne službe rade na utvrđivanju autentičnosti snimke. 'Ako se pokaže da je video autentičan, mi smo zgroženi brutalnim ubistvom nedužnog američkog novinara i izražavamo najdublje saočešće njegovoj porodici i prijateljima', rekla je glasnogovornica Bijele kuće Caitlin Hayden.

 

james-foley-reporter

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI