Incident kod Kozarske Dubice

Mještani spriječili Dodika da govori: Dok si ti u ratu švercovao cigare, moj otac je poginuo!

Front 20.08.14, 14:55h

Mještani spriječili Dodika da govori: Dok si ti u ratu švercovao cigare, moj otac je poginuo!
Ovo je prvi put u osam i po godina njegove vladavine da je naišao na otvoren otpor građana, koji su ga spriječili u njegovim nakanama

Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

 

Milorad Dodik spriječen je da se obrati narodu okupljenom na manifestaciji kod manastira Moštanica "Veče ojkače", nadomak Kozarske Dubice, koja se tradicionalno održava uoči pravoslavnog praznika Preobraženije.

 

Incident se desio 18. avgusta naveče, kada je Dodik pokušao da se popne na binu i održi govoranciju, ali ga je u tome spriječila grupa mladića. Došlo je do verbalne rasprave i komešanja, ali sve je završilo na tome.

 

„Ti se ne možeš obratiti“, rekao je jedan iz grupe mladića, koji su spriječili Dodika da se popene na binu i obrati narodu.

 

„Ja sam predsjednik republike“, odgovorio je Dodik.

 

„Neka si predsjednik republike, nisu posjetio ni opštinu, a dok si ti u ratu švercovao cigare, moj otac je poginuo i možeš proći samo preko mene mrtvog“, odgovorio mu je mladić.

 

Nakon toga, Dodik se okrenuo i otišao u šator, koju je postavio SNSD. Pod šatorom je bilo 650 ljudi, dok je pod SDS-ovim šatorom bilo 1.400 ljudi.

 

Dodik je, prema pouzdanim informacijama, trebalo da obznani da će uskoro doći do promjene skupštinske većine u Dubici, jer mu je tako obećao Pantelija Ćurguz, novopečeni SNSD-ovac.

 

Niti je to Dodik uspio obznaniti niti će doći do promjene u skupštinskoj većini u Dubici, koju predvodi Srpska demokratska stranka.

 

Ovo je prvi put u osam i po godina njegove vladavine da je naišao na otvoren otpor građana, koji su ga spriječili u njegovim nakanama.

 

Očito je da se u Republici Srpskoj mnogo toga promijenilo, a još je očitije da će kampanja obilovati incidentima, koji bi, nažalost, mogli biti i na granici fizičkih sukoba.

 

Nije ovo jedini debakl koji je SNSD doživio uoči Preobraženija.

 

Fijasko je doživio i skup SNSD-a u dvorani Obilićevo, gdje je Igor Radojičić predstavio kandidate Gradskog odbora stranke Banjaluka za parlamente RS i BiH. Dvorana je bila poluprazna, a ovaj debakl ne mogu umanjiti ni usiljeni osmjesi banjalučkih perjanica SNSD-a.

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI