Apsurdni apel iz MUP-a

Nestala anonimna osoba: Kako pronaći osobu kojoj se ne zna ni ime ni prezime?!

Hronika 20.08.14, 12:13h

Nestala anonimna osoba: Kako pronaći osobu kojoj se ne zna ni ime ni prezime?!
Raspisana je potraga, a službenici policijske uprave i policijske stanice uz pomoć Jedinice za podršku MUP-a SBK/KSB Travnik vrše pretragu šireg područja općine Kiseljak. U pretrazi se koriste i službeni psi obučeni za traganje

 

Dana 02.08.2014.godine u PS Kiseljak prijavljen je nestanak starije muške osobe inicijala J.M. rođen 1930. godine iz mjesta Borina, općina Kiseljak.

 

Nestanak je prijavila rodbina nestalog, a odmah po prijemu prijave policijski službenici su preduzeli brojne mjere na njegovom  pronalasku. Tako je odmah izvršen pregled kuće u kojoj je bio nastanjen, kojom prilikom nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na izvršenje nekog krivičnog djela.

 

Izvršena je i rekonstrukcija kretanja, te su provjeravane sve informacije koje su u tom momentu bile dostupne, kao i one koje su prikupljene tokom preduzimanja operativnih mjera na pronalasku nestale osobe. Raspisana je potraga, a službenici policijske uprave i policijske stanice uz pomoć Jedinice za podršku MUP-a SBK/KSB Travnik vrše pretragu šireg područja općine Kiseljak. U pretrazi se koriste i službeni psi obučeni za traganje.

 

S obzirom da se radi o veoma velikom području na koje je pretraga usmjerena, apelujemo na građane i različita udruženja građana da kroz svoje svakodnevne aktivnosti daju doprinos u pronalasku nestale osobe. Ovdje prije svega mislimo na udruženje ribolovaca, lovačke sekcije, planinarska društva, ali i drugih udruženja građana koji nam mogu pomoći u pronalasku nestalog, poručuju iz PS Kiseljak.

 

Eventualna saznanja koja bi mogla pomoći u pronalasku nestalog,  građani mogu javiti u policijsku stanicu Kiseljak na broj 122 ili 879-150.

 

nestala-osoba

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI