NACIONALNA KLASA NA DEPO TV/CTV

Šampion Čevljanovića: Cvijetonja

Nedjeljni magazin 12.08.14, 16:30h

Šampion Čevljanovića: Cvijetonja
Ekipa „Nacionalne klase“ pratila je jedan dan u životu bika Cvijetonje i njegovog vlasnika Ive Ilića; pripreme za veliki meč i pobjedu na koridi u Čevljanovićima 2014. OBAVEZNO GLEDANJE!

U četvrtoj epizodi dokumentarog tv serijala „Nacionalna klasa“ možete gledati priču o biku Cvijetonji, koji je bio jedan od šampiona koride na ovogodišnjoj narodnoj manifestaciji „Čevljanovići“. Ekipa „Nacionalne klase“ pratila je jedan dan šampiona Cvjetonje, njegove pripreme za borbu ali trenutak velike pobjede.  Sa njim je njegov gazda Ivo Ivić koji objašnjava tajnu uspjeha svog šamiona i ovoga sporta za koji mnogu kažu da je najplementiji oblik borbe među životinjskim svijetom.

 

U ovoj epizodi serijala pojavljuju se  i Besim Gljiva, šef najvećeg ovoga narodnog teferiča u BiH, Milenko Srdić, čuveni komentator borbi bikova, kao i vlasnik FIS VITEZ-a Pero Gudelj,  sa harmonika u rukama. Kamere „Nacionalne klase“ zabilježile su i opću atmosferu na ovoj najvećoj narodnoj manifestaciji u BiH.

 


Ekipu epizode „Šampion Čevljanovića: Cvijetonja“ činili su novinar/snimatelj/montažer  Jasenko Korjenić i stručni konsultant  Ado Hadžić.  Producent ovoga tv serijala je Jasmin Duraković.  Serijal „Nacionalna klasa“ možete gledati na CTV (Cinema TV), kao i na DEPO TV, online platformi istoimenog web portala.

 


Epizodu možete pogledati OVDJE!

 


Iz istog serijala možete gledati:
Stari Ćiro –novi početak – 1 epizoda
Kada Huso pravi crkvu u Bugojnu – 2 epizoda
Franz Ferdinand VS Gavrilo – 3 epizoda

BLIN
KOMENTARI