SARAJEVSKA PIVARA ODGOVARA ODLAZEĆEM DIREKTORU

Lažeš, Džaferoviću, ne dugujemo Razvojnoj banci FBiH niti jednu KM!

Biznis Klub 01.08.14, 23:05h

Lažeš, Džaferoviću, ne dugujemo Razvojnoj banci FBiH niti jednu KM!
Ramiz Džaferović je radio protiv interesa domaće ekonomije, a Razvojna banka FBIH je u njegovom mandatu sistematski, po nalogu svojih političkih nalogodavaca, služila za kažnjavanje bh. privrednika i razvoju tuđe, a ne domaće privrede

Ističu da su neistine to što je doskorašnji direktor Razvojne banke Ramiz Džaferović rekao o milionskim kreditnim iznosima,a  koje je, navodno, pod nekakvim pritiscima plasirao u ove firme. 

 

 

Dodaju da Džaferović već godinama sustavno kleveće Grupaciju MIMS i Sarajevsku pivaru, uprkos činjenici da je u više izvještaja Finansijske policije koji su podneseni o njegovom vođenju Banke, krajnje jasno i decidno navedeno koliki su i kakvi krediti Razvojne banke bili na raspolaganju toj grupaciji. 

 

 

Također, navode da je upravo iz tih izvještaja vidljiv i način funkcioniranja Razvojne banke pod upravom Ramiza Džaferovića i još vidljivija (zlo)upotreba Banke u razne svrhe, najmanje za razvoj privrede na ovim prostorima, te da je  jednostavno  provjeriti da Grupacija MIMS i Sarajevska pivara nemaju nikakvih obaveza niti kredita kod Razvojne banke FBiH. 

 

 

"Zbog ranije iznesenih laži i kleveta", Grupacija je pokrenula spor za naknadu štete od Ramiza Džaferovića, te tvrde da je Razvojna banka za mandata Ramiza Džaferovića služila za kažnjavanje privrednika i podršku razvoja tuđe, a nikako domaće proizvodnje. 

 

 

- Kao i bezbroj puta do sada ispostavilo se da u Bosni i Hercegovini opetovano ponavljanje laži postaje prihvaćeno kao istina.  Upravo zbog toga, žaleći što su i neki mediji olako prihvatili Džaferovićeve klevete, insistiramo na tačnosti informacija i iz same Razvojne banke u kojoj nema niti jednog kredita plasiranog u Sarajevsku pivaru i Grupaciju MIMS - saopćeno je.

 

 

DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN

BLIN
KOMENTARI