FOTO/ Nepregledna provalija

Fotografija od koje se ledi krv u žilama: 'Ovo bi bilo dugo spuštanje u ledenu smrt'

Hronika 01.08.14, 14:45h

Fotografija od koje se ledi krv u žilama: 'Ovo bi bilo dugo spuštanje u ledenu smrt'
Fotograf Aaron Huey snimio je sam sebe kako stoji na rubu nepregledne provalije na glečeru Ruth na Aljasci, za koju se procjenjuje da je duboka oko 300 metara

 

Fotograf Aaron Huey, koji je trenutno na zadatku za National Geographic, na svom je profilu na Instagramu objavio fotografiju od koje se lede žile.

 

Snimio je sam sebe kako stoji na rubu nepregledne provalije na glečeru Ruth na Aljasci, za koju se procjenjuje da je duboka oko 300 metara, a na njenoj se površini nalazi sloj leda. Uz nju je napisao: "Gledam u provaliju koja bi mogla biti duboka 300 metara kroz led na glečeru Ruth. Nikad se nisam bojao onih koje su ispunjene vodom, ali neke su prazni i lako je zamisliti dugo spuštanje u ledenu smrt. Jao".

 

glecer

 

Aaronov rad možete pratiti na njegovoj stranici i fantastičnom profilu na Instagramu. Više o njegovoj avanturi s Aljaske možete pronaći ovdje.

 

Druga fotka koju je objavio prikazuje njegovog kolegu kako preskače preko jedne od provalija: "Alan u skoku, jednom od desetaka koje smo morali izvesti na glečeru Ruth. Neki od ledenih procjepa duboki su stotine metara", napisao je.

 

glecer1

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

BLIN
KOMENTARI