'Nije vrijeme za dopunjavanje izjave'

Predomislio se u posljednji čas: Kemal Čaušević, ipak, nije dao iskaz Tužilaštvu BiH

Hronika 01.08.14, 14:30h

Predomislio se u posljednji čas: Kemal Čaušević, ipak, nije dao iskaz Tužilaštvu BiH
Kako je Agenciji FENA kazao Čauševićev branitelj, advokat Asim Crnalić, procjena odbrane je da u ovoj fazi postupka on (branjenik) ne treba ništa govoriti

 

Bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Kemal Čaušević, koji je 18. juna uhapšen u akciji kodnog naziva "Pandora", danas nije dao iskaz u Tužiteljstvu BiH, iako je ranije izrazio želju da razgovara s postupajućim tužiteljem u ovom predmetu.

 

Kako je Agenciji FENA kazao Čauševićev branitelj, advokat Asim Crnalić, procjena odbrane je da u ovoj fazi postupka on (branjenik) ne treba ništa govoriti.

 

- Zaključio sam da nije vrijeme da on dopunjuje izjavu koju je dao prilikom lišenja slobode, jer odbrana nije dobila nikakve dokaze od Tužiteljstva - precizirao je Crnalić.

 

Mišljenja je da prije nego što izvrši uvid u te dokaze i ocijeni ih, njegov branjenik nema potrebu dopunjavati izjavu koju je već dao.

 

Čaušević je osumnjičen za organiziani kriminal, odnosno zloupotrebu položaja, stvaranje monopolističkog položaja na tržištu, pranje novca, poreznu utaju, te protuzakonito posredovanje.

 

U istom predmetu osumnjičeno je i više drugih osoba koje se, također, terete za organizirani kriminal.

 

(Fena/md)

BLIN
KOMENTARI