KO KOGA OBMANJUJE PRED IZBORE

Kako je Špirić dopustio da se u sve institucije BiH uvuku radikalni islam i vehabizam?!

Front 01.08.14, 11:04h

Kako je Špirić dopustio da se u sve institucije BiH uvuku radikalni islam i vehabizam?!
Nikola Špirić je sinoć za RTRS ustvrdio da je radikalni islam ušao u sve institucije vlasti BiH i da će posljednja faza biti političko organizovanje... Ko koga obmanjuje i zastrašuje?!

 

 

Generalni sekretar Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak smatra da izjava potpredsjednika SNSD-a Nikole Špirića o tome „da su radikalni islam i vehabizam ušli u sve institucije BiH“, predstavlja „klasičan politički autogol, jer ako je to tačno, onda Špirić posljednjih osam godina, kao predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara, nije radio svoj posao i dopustio je da se to desi“.

 

S druge strane, ako njegova izjava nije tačna, onda se, ističe Crnadak u pisanoj izjavi, radi o namjernom predizbornom zastrašivanju naroda, čime su se Špirić i SNSD bavili i ranije.

 

- Špirić je već osam godina najodgovorniji predstavnik Republike Srpske u Vijeću ministara BiH i zato su on i njegova stranka također najodgovorniji i za stanje u institucijama BiH, kao i za razarajuću korupciju i neimaštinu u Republici Srpskoj i BiH- naveo je Crnadak, koji je i nocilac liste PDP-a za Predstavnički dom parlamenta BiH.

 

Nikola Špirić je sinoć za RTRS ustvrdio da je radikalni islam ušao u sve institucije vlasti BiH i da će posljednja faza biti političko organizovanje.

 

- Vjerujem, već na narednim izborima da će se pojaviti kao organizovana politička partija, a onda, ja se plašim da počinje pakao, naveo je Špirić.

 

On kaže da nije siguran da će u tome dobro proći Bošnjaci-muslimani u BiH, a pogotovo ne oni koji to nisu.

 

(Fena/aa)

BLIN
KOMENTARI