FOTO/ Treće pretkolo Europa lige

Grci slavili na Koševu: Atromitos savladao Sarajevo 2:1

Sport 01.08.14, 08:00h

Grci slavili na Koševu: Atromitos savladao Sarajevo 2:1
Pred oko 15.000 gledalaca na stadionu "Asim Ferhatović Hase", gosti su poveli već u 11. minuti golom Fytanidisa, nakon velike greške golmana Bandovića

 

Nogometaši Sarajeva poraženi su od grčkog Atromitosa sa 1:2 (1:1) u prvoj utakmici 3. pretkola Europa lige.

 

Pred oko 15.000 gledalaca na stadionu "Asim Ferhatović Hase", gosti su poveli već u 11. minuti golom Fytanidisa, nakon velike greške golmana Bandovića.

 

Sarajevo je poravnalo rezultat u 26. minuti. U solo akciji Stojčev sa vrha šesneasterca uputio loptu ka protivničkom golu. Odbijenu loptu Puzigaća je šutirao sa oko 25 metara. Pogodvši protivniočkog igrača lopta  se odbila u sprotni ugao golmana Cennama.

 

sarajevo-atromitos

 

Grcima je pobjedu u 74. minuti osigurao Nastos, koji je svoju ekipu tako doveo na korak do plasmana u play-off.

 

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić kazao je da je njegov tim uprkos poraza odigrao kvalitetnu utakmicu i da je dominirao punih 70 minuta.

 

-  Mislim da smo zaslužili više, jer smo dominirali protiv izuzetno jakog protivnika. Žao mi je igrača, dali svoj maksimum večeras i ne zamjeram im ništa. Svaki od njih je dao 100 posto svojih mogućnosti. U revanšu u Atinu probati ćemo pokušati napraviti pozitivan rezultat. Imali smo istu situaciju i prije deset dana. Ovo je iskusnija ekipa od Norvežana i to su pokazali večeras - rekao je Uščuplić.

 

Revanš susret igrat će se za sedam dana u Atini.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI