BRUTALNO UBISTVO NA PARKINGU

Evo zašto je mladić izboden ispred diskoteke u Bugojnu!

Hronika 30.07.14, 21:22h

Evo zašto je mladić izboden ispred diskoteke u Bugojnu!
Nezudin Silajdžija (28) iz Novog Travnika osumnjičen je da je u utorak veče nožem u srce ubio četiri godine mlađeg Mahira Imamovića iz Prozora, saznaju ''Nezavisne''.

 


Kod osumnjičenog za ubistvo, koje se dogodilo na parkingu ispred diskoteke "Planet", pronađen je nož za koji se pretpostavlja da je njime mučki ubijen mladić,.


Iz policije Srednjobosanskog kantona su kazali da je priveden i M.D. (23), koji je bio sa osumnjičenim tokom tuče ispred diskoteke, te da policija radi na utvrđivanju njegove odgovornosti na ovom slučaju.


Kako saznaju Nezavisne, ubistvu su prethodila gurkanja u diskoteci između njih trojice i još nekoliko mladića, psovke, a potom i fizički obračun na parkingu.


Mještani Bugojna kazali su da su te kobne noći mladići bili u diskoteci, gdje se održavao koncert jednog poznatog bh. pjevača.


"Mahir je stajao sa svojim društvom neposredno pored Nezudina i njegove ekipe. Nisu se međusobno poznavali, Nezudin je došao u Bugojno samo zbog koncerta", ispričao je mladić koji nije želio da mu navodimo ime, da ne bi, kako kaže, imao problema.


On ističe da je Mahirovo društvo u gužvi slučajno zakačilo Nezudina, što je njega izrevoltiralo te je počeo sa vrijeđanjem.


"Počela su obostrana gurkanja i psovke. Nekoliko minuta poslije Mahir je sa kolegom izašao ispred diskoteke, a na parkingu mu je Nezudin napravio 'sačekušu'. Tukli su se nekoliko sekundi, a potom je Nezudin izvadio nož i ubo Mahira pravo u grudi", kaže on, dodajući da je nakon toga Nezudin sa još jednim mladićem pobjegao.


Gosti diskoteke koji su stajali ispred u vrijeme tuče kažu da se sve odigralo brzo, te da niko nije uspio da spase mladića.


"Niko nije mogao da spriječi tragediju. Poznavali smo Mahira, bio je izuzetno dobar mladić, dok Nezudina u čaršiji vezuju za drogu i lopovluk", kazali su oni.


Isto su rekli i radnici "Planeta", koji ističu da su u vrijeme tragedije obezbjeđivali unutrašnjost diskoteke.

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)
 

BLIN
KOMENTARI