Pred No Limit 7 duele u Areni Zenica

Selimović poručio: 'Svog novog protivnika ću nokautirati desnom nogom!'

Sport 30.07.14, 15:31h

Selimović poručio: 'Svog novog protivnika ću nokautirati desnom nogom!'
Bosanskohercegovački K1 borac Mesud Selimović dobio je novog protivnika sa kojima će se boriti u okviru No Limit 7 večeri koja će se održati u petak, 15. avgusta 2014. godine u gradskoj areni Zenica.

 

 

Uslijed povrede prvobitno planiranog protivnika, Selimović će se boriti sa Mađarom Patrickom Vidakovićem. Glavna borba večeri će se održati za titulu svjetskog prvaka u WAKO pro verziji između BH Machinea, Dževada Poturka i francuskog superteškaša Abderahmana Coulibalyea.

 

Nakon što je svoj dolazak u Zenicu otkazao Boban Krušica iz Srbije, Mesud Selimović se priprema za borbu sa mađarskim šampionom, Patrickom Vidakovićem, a borba će se održati u kategoriji do 85 kilograma. Iako veoma mlad Vidaković iza sebe ima zavidno iskustvo i sigurno će u Zenici tražiti novu pobjedu. “Jedva sam čekao borbu sa Krušicom, ali povrede se redovno dešavaju u našem sportu. Bez obzira na promjenu protivnika, maksimalno ću spreman dočekati svog novog protivnika i poručujem mu da ću ga nokautirati desnom nogom“, poručio je Selimović te pozvao zeničku publiku da ga podrži. 

 

Najavljujući svoju borbu protiv Hrvata Igora Mihaljevića koji je u karijeri u 34 borbe ostvario 16 pobjeda, naš drugi borac Elmir Mehić je istakao kako pripreme prolaze prema planu te da će on kao i druge kolege, svoje borbe dočekati maksimalno fizički i psihički spremni. “Očekuje me jedna veoma zahtjevna borba sa odličnim protivnikom, ali vjerujem u sebe. Pozivam još jednom zeničku publiku da bude uz mene i moje kolege i da zajedno proslavimo pobjede za našu Bosnu i Hercegovinu“, naveo je Mehić.

 

Pobjede u svojim mečevima također očekuju i Dario Kadić i Bahrudin Mahmić koji će se boriti protiv boraca iz Srbije, Nikole Stošića i Vladimira Lekića kao i Adis Dadović i Dženan Poturak koji će se boriti protiv Marka Rupčića iz Hrvatske i Cristiana Ristee iz Rumunije.

 

Ulaznice za ovaj K1 spektakl se već nalaze u prodaji putem portala www.kupikartu.ba i njihovih prodajnih mjesta, a iste se u Zenici i Sarajevu mogu nabaviti po cijeni od 5 KM za tribine i 10 KM za parter. Glavni pokrovitelji No Limit 7 večeri su kompanija Bekto preciza i Općina Zenica, a svi ljubitelji sporta, mečeve će moći pratiti u direktnom televizijskom prijenosu na FaceTV.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI