Tokom Bajrama pune ruke posla

Sarajevska Hitna pomoć imala 537 intervencija: Zbog baklava neki pacijenti završili kod ljekara

Hronika 30.07.14, 11:14h

Sarajevska Hitna pomoć imala 537 intervencija: Zbog baklava neki pacijenti završili kod ljekara
Dr. Bećarević kaže da je veliki broj pacijenata tokom Bajrama, umjesto u lokalnim ambulantama pomoć traćio u Hitnoj pomoći, pa otuda i toliki broj intervencija

 

Ljekari Hitne pomoći u Sarajevu imali su tokom Bajrama pune ruke posla - čak 537 intervencija, potvrdila je za bh. novinsku agenciju Patria dr. Enisa Bećarević.

 

Sarajlije su se najviše žalile na probleme sa pritiskom, zatim zbog bolova u bubrezima, a onda i zbog drugih zdravstvenih problema.

 

Dr. Bećarević kaže da je veliki broj pacijenata tokom Bajrama, umjesto u lokalnim ambulantama pomoć traćio u Hitnoj pomoći, pa otuda i toliki broj intervencija.

 

A, bilo je, otkriva dr. Bećarević i onih koji su pretjerali sa bajramskim baklavama što je kod nekih pacijenata dovelo do povećanja krvnog pritiska, pa su bili prisiljeni zatražiti i ljekarsku pomoć.

 

- Nije bilo mnogo, ali smo ipak zabilježili i takve intervencije – kaže dr. Bećarević.

 

Prije samog Bajrama sarajevski ljekari izdali su upozorenje kojim su građane savjetovali da nakon jednomjesečnog posta budu oprezni sa konzumiranjem hrane, te da u prvim danima Bajrama jedu uglavnom voće i da piju što više vode, piše Patria.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI