VIDEO/ SUMNJA SE NA OTMICU MALOLJETNE TIJANE JURIĆ

Dramatična potjera za nestalom djevojčicom iz Srbije: Da li je odvedena preko granice u BiH?!

Hronika 29.07.14, 22:10h

Dramatična potjera za nestalom djevojčicom iz Srbije: Da li je odvedena preko granice u BiH?!
Prema za sada nezvaničnim podacima, maloljetna Tijana je oteta i mogla je biti odvedena preko granice u susjednu Mađarsku, Hrvatsku ili Bosnu i Hercegovinu, pa čak i dalje


Već tri dana srbijanska policija i sve nadležne službe intenzivno tragaju za petnaestogodišnjom Tijanom Jurić, koja je nestala u noći između 25. i 26. jula u okolini Subotice. Sumnja se na otmicu te je u potjeru uključen Interpol, a obaviještene su u sve granične policije u regionu.


Prema za sada nezvaničnim podacima, maloljetna Tijana mogla je biti odvedena preko granice u susjednu Mađarsku, Hrvatsku ili Bosnu i Hercegovinu, pa čak i dalje.


Tijana je posljednji put viđena u naselju Rata, 30-tak kilometara od Subotice, dok se približavala Sportskom centru, gdje je pola sata prije toga bila sa svojim drugovima i drugaricama, da vrati pozajmljeni duks. Između 12 i 1 sat poslije ponoći gubi joj se svaki trag, a u potragu za njom istog momenta kada su shvatili da se nije vratila kući, krenuli su njeni drugovi i drugarice sa roditeljima i Tijaninom porodicom. Na mjestu gdje se sumnja da je nestala pronađena je samo bijela „starka“ patika.


Policija se još uvek nije oglasila zvaničnim saopštenjem o ovom slučaju, a sumnja se da je djevojka oteta. U izjavi za televiziju YU ECO otac djevojke Igor Jurić je uputio apel svima da ukoliko imaju pravu informaciju jave policiji.



- Našao sam se u situaciji u kojoj nijedan roditelj ne bi trebalo niti bi želio da se nađe. Policija radi svoj posao, ali nema većih pomaka. Molima vas, ljudi, roditelji, prijatelji, ukoliko nešto vidite ili posumnjate, javite najbližoj policijskoj stanici i pomozite nam – rekao je Tijanin otac.

 

 

 

Roditelji nestale devojčice iz Subotice, Igor i Mirjana Jurić traže bilo kakve informacije o svome djetetu. Tri dana bez spavanja, komšije, prijatelji, policija, Žandarmerija, pa čak i Interpol, tragaju za Tijanom, a plakatima su oblijepljena sva okolna naselja Bajmok, Stari i Novi Žednik, Mišićevo, Đurđin, Aleksa Šantić, Pačir.

 

U potragu za Tijanom Jurić od juče ujutru uključila se i policija u susjednoj Mađarskoj, saznaje se nezvanično. Pretražuje se teren uz granicu s mađarske strane, a sve u nadi da bi se našao neki trag nestaloj subotičkoj devojčici. Srpska policija i Žandarmerija već tri dana „češljaju“ osam kilometara terena od mjesta gdje je djevojčica nestala u subotu, pola sata poslije ponoći, do granice s Mađarskom.


S obzirom da se sumnja na kidnapovanje, te da postoji mogućnost da se nestala djevojčica može nalaziti u bilo kojoj od susjednih zemalja, mole se i građani Bosne i Hercegovine da se, ukoliko imaju bilo kakve informacije o 15-godišnjoj Tijani Jurić, jave u najbližu policijsku stanicu.   

 

tijana-juric

 

(petplus.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

BLIN
KOMENTARI