VIDEO/ ZA IZRAEL SU ONI SAMO KOLATERALNA ŠTETA

Potresne slike mališana iz Gaze koji preživljavaju strahote krvavih izraelskih napada

Hronika 29.07.14, 20:05h

Potresne slike mališana iz Gaze koji preživljavaju strahote krvavih izraelskih napada
U pojasu Gaze, poprištu sukoba između Izraela i Hamasa, svakodnevno ginu civili među kojima i djeca. Do sada, a taj broj se povećava iz sata u sat, ukupan broj palestinskih žrtava je dostigao 1.156, od čega je više od 240 djece

Za Izraelce su oni kolateralna šteta! Djeca koja žive u pojasu Gaze svakodnevno ginu. Do sada, a taj broj se povećava iz sata u sat, ukupan broj palestinskih žrtava je dostigao 1.156, od čega je više od 240 djece.

 

Video klip koji je postao izuzetno gledan na Youtubeu, a koji je napravio britanski novinar John Snow. On je snimio materijal u pojasu Gaze odakle je izvještavao.

 

Foto: AP/Tanjug

 

- Slike nikada neću moći da izbacim iz glave. Ono što me je potpuno šokiralo jeste da je prosjek godina u Gazi samo 17 – kaže Snow.

 

On je bio svjedog stravičnog događaja kada su izraelske snage granatirale bolnicu u Gazi. Tom prilikom bolnica je gotovo uništena, a povrijeđen je veliki broj djece. Na žalost, bilo je i mrtvih.

 

Printskrin: YouTube/Channel 4 News

 

On je nakon napada upoznao i teško povređenu dvoipogodišnju djevojčicu Nemu.

 

- Tu sliku nikada neđu izbaciti iz glave. Zbog teških povreda i fraktura, ona je imala ogromne podlive na očima. Izgledala je kao panda  sa tim podlivima – kaže novinar.

 

Printskrin: YouTube/Channel 4 News

 

On je dodao da je ovaj sukob u Gazi pokazao da je nemoguće sprovesti savršeno precizne raketne napade po militantima. Zbog toga, svakodnevno stradaju djeca.

 

Pogledajte potresan video:

 

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI