VIDEO/ MASAKR U IRAKU

Jezive snimke monstruma iz Islamske države: Zarobljenike kamionima odvezli u polje pa ih pobili

Hronika 29.07.14, 19:43h

Jezive snimke monstruma iz Islamske države: Zarobljenike kamionima odvezli u polje pa ih pobili
Džihadisti iz skupine Islamska država (IS), koji su nedavno proglasili kalifat u dijelovima Iraka i Sirije, iz dana u dan kao da se sami sa sobom natječu u grozotama koje će izvesti nad svojim neistomišljenicima

Tako su u novim epizodama svojih raskošno produciranih filmova smrti objavili snimku veće skupine šijitskih zarobljenika kako ih nemilice rešetaju i na mjestu ubijaju.

 

Prvo su ih potrpali u prikolice kamiona kojima su ih prestravljene odvezli do mjesta masakra. Zatim su ih istjerali van te ih u koloni otjerali do nekakvog polja, na koje su ih sve polegli, a onda je jedan od pripadnika IS-a jednog po jednog smaknuo hicima iz vatrenog oružja.

 

Autentičnost snimke nije moguće utvrditi, ali prikazane žrtve su sve redom muškarci, ne stariji od 40 godina.

 

Jedan od njih je nosio dres s imenom Arsenalovog nogometaša Mesuta Ozila. Daily Mail špekulira da je riječ o iračkim vojnim dezerterima te da su svi likvidirani na području Tikrita, rodnog grada smaknutog iračkog diktatora Sadama Huseina.

 

Cijeli film traje 36 minuta i obiluje čitavim nizom teško probavljivih prizora. Jedan ih je analitičar usporedio sa zloglasnim poljima smrti u Kambodži, u vrijeme okrutnog režima Crvenih kmera na čelu s Polom Potom.

 

Također, jedna scena prikazuje člana IS-a sa sjevera Afrike, koji u jednom trenutku iznosi svoje snove o smrti mučenika da bi već u drugom trenutku uskočio u vojni transporter, odvezao se njime do nekakvih zgrada i raznio se.

 

YouTube je relativno brzo nakon objave uklonio integralnu verziju filma, ali još uvijek su dostupni kraći isječci na kojima su oni najodvratniji prizori ili zamagljeni ili potpuno izbačeni.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

BLIN
KOMENTARI