PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MONSTRUMA

Kamenom teškim 25 kilograma izudarao štenca po glavi

Hronika 29.07.14, 17:43h

Kamenom teškim 25 kilograma izudarao štenca po glavi
Protiv 37-godišnjeg Splićanina koji je početkom lipnja u središtu grada kamenom zatukao i ubio svoga psa, splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu zbog ubijanja životinje

Optužen je da je 9. lipnja ujutro na križanju Šenoine i Milićeve ulice u splitskom naselju Varoš, radi iživljavanja, više puta puta kamenom od 25 kilograma po glavi izudarao svoga psa, odnosno štenca od nekoliko mjeseci, i ubio ga.

 

Policija ga je pronašla zahvaljujući građaninu koji ga je vidio kako štene snažno vuče na lancu pa je životinja cvilila. Nekoliko trenutaka kasnije vlasnik se vratio niz ulicu, ali bez psa, pa je taj građanin otišao provjeriti gdje je, a našao ga je pod stablom zgnječene glave. Sve je prijavio policiji koja je nasilnika uhitila nakon nekoliko dana.

 

Kazneni zakon propisuje da će se onaj tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kazniti kaznom zatvora do jedne godine. Za mučenje i ubijanje životinja iz koristoljublja predviđena je zatvorska kazna do dvije godine.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI