VIDEO/ Istine i zablude u Zori Šeremet-Terzić

Ko prijeti, a ko obmanjuje: Kako je Željko Komšić slag'o javnost...

Front 29.07.14, 15:52h

Ko prijeti, a ko obmanjuje: Kako je Željko Komšić slag'o javnost...
Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije (HBŽ) uputilo je danas saopštenje u kojem reaguje na dezinformacije predsjednika Demokratske fronte i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića

 

Željko Komšić je, naime, na pres konferenciji Demokratske fronte, koja je održana 16. jula, obavijestio javnost da se kandidatkinja njegove stranke Zora Šeremet-Terzić povukla iz utrke za članicu Predsjedništva BiH, zbog prijetnji koje su primili ona i njena porodica.

 

- Na sjednici predsjedništva stranke gospođa Zora Šeremet-Terzić bila je izabrana za našeg kandidata. U međuvremenu, kako je ta informacija objavljena, gospođa Šeremet-Terzić i njena porodica primili su ozbiljne prijetnje, koje su takvog karaktera, da su napustili i Livno i Bosnu i Hercegovinu - objasnio je tada Komšić.

 

Međutim, u saopštenju MUP-a HNK navodi se da je Zora Šeremet-Terzić izjavom navela da joj niko nije prijetio, niti je napuštala općinu Livno, zbog bilo kakvih prijetnji, a kamoli državu BiH u posljednje vrijeme.

 

Naime, temeljem Zakona o kaznenom postupku FBiH, djelatnici PU Livno dana, 21. jula 2014 godine u prostorijama PU Livno, sačinili su Zapisnik o saslušanju svjedoka na okolnosti pisanja medija vezano za prijetnje koje su navodno upućene prema Zori Šeremet - Terzić.

 

Tom prilikom Zora Terzić je, između ostalog, izjavila u svezi  sa medijskim istupima Demokratske Fronte - Željko Komšić, da je dana 12. jula 2014. godine informirana od stranačkih kolega da je kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva na predstojećim izborima.

 

Nakon što je u prvom momentu bila iznenađena odnosno nepripremljena na takvu vrstu ponude i nakon konsultacije s užim krugom porodice odlučila je odbiti navedenu ponudu.

 

Kako je to na pres konferenciji objasnio Komšić pogledajte u priloženom videu:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI