NI VELIČINA 'ALATA', NI 'TEHNIKA'

Zaboravite predigru, erotske su misli ključ orgazma za žene

DEPO PLUS 29.07.14, 15:43h

Zaboravite predigru, erotske su misli ključ orgazma za žene
Niti veličina 'alata", niti 'tehnika' kao ni duljina predigre ne jamče ženski orgazam, već je kod njih puno bitnije poticati erotske misli i što češće misliti o seksu

Zaboravite predigru, ključ užitka u seksu za žene se nalazi u njihovom mozgu, tvrde znanstvenici kanadskog Sveučilišta Ottawa. Oni su u velikoj studiji intervjuirali žene koje imaju poteškoće s postizanjem orgazma te su otkrili da na to ne utječe niti duljina predigre, niti većina muškog "alata", kao niti tehnika, već njihova fokusiranost i prepuštanje seksu, piše Daily Mail.

 

Osim toga, znanstvenici su utvrdili da poticanje erotskih misli kod žena olakšava postizanje seksualnog vrhunca, tako da se više fokusiraju na misli o seksu, čitaju erotsku literaturu ili pak samo zamišljaju seksi scenarije.

 

- Sposobnost koncentriranja na sam čin seksa te fizičke osjete u njemu, kao i prepuštanje tako da se isključe svakodnevne brige i problemi ključna je za ženski orgazam. U pravilu, žene tu sposobnost poboljšavaju s godinama, pa one starije znatno lakše postižu orgazam nego mlađe - rekao je autor studije, Pascal de Sutter.

 

(24sata.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI