Iz prijedorske policije tvrde

Motiv dvostrukog ubistva nije koristoljublje i nacionalna ili vjerska mržnja!

Hronika 29.07.14, 13:52h

Motiv dvostrukog ubistva nije koristoljublje i nacionalna ili vjerska mržnja!
Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor Radomir Dukić izjavio je za Agenciju Fena da je policija, na osnovu dosadašnje istrage o ubistvu dvojice Bošnjaka, Muharema Balića (1952.) i Almira Redžića (1966.) sinoć u jednom ugostiteljskom objektu u Trnopolju kod Prijedora, isključila kao motiv koristoljublje, te s velikim procentom i nacionalnu ili vjersku osnovu.

 

 

- Po dosad preuzetim mjerama i radnjama isključuje se kao motiv koristoljublje, a također s velikim stepenom može se isključiti kao motiv izvršenja ovog krivičnog djela nacionalnu ili vjersku pobudu - rekao je Dukić.

 

On je napomenuo da policija nastavlja intenzivnu istragu na otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela teškog ubistva.

 

- Konstantno radimo na prikupljanju dokaza i svih informacija kojima bi identifikovali izvršioca ovog krivičnog djela, odnosno rasvijetlili ovo teško ubistvo - rekao je Dukić.

 

Muharem Balić (1952.) i Almir Redžić (1966.), povratnici u Trnopolje, ubijeni su sinoć rafalnim pucnjevima iz automatskog naoružanja u ugostiteljskom objektu u Trnopolju kod Prijedora.

 

Irhan Redžić, vlasnik ugostiteljskog objekta "San" zatekao je njihova beživotna tijela u svom objektu, u kojem ih je ostavio same da popiju piće, te je slučaj odmah prijavio policiji.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI