Osam najbizarnijih seks tradicija

U Nepalu braća dijele ženu, u Papui Novoj Gvineji piju spermu...

DEPO PLUS 29.07.14, 12:04h

U Nepalu braća dijele ženu, u Papui Novoj Gvineji piju spermu...
U afričkom plemenu Wodaabe iz Nigera brakove ugovaraju roditelji još dok su djeca mala i to najčešće među rođacima. Međutim jednom na godinu tokom festivala Gerwol, muški pripadnici ovog plemena maskiraju se i kradu žene. Ako otmu ženu, a da ih muž nije vidio, novopečeni par postaje i društveno priznat. Takvi se brakovi nazivaju brakovima iz ljubavi, piše Oddee.

 


U Nepalu braća dijele ženu


Dok u afričkim plemenima kradu žene, u himalajskom braća dijele ženu. Tako se žena npr. u Nepalu udajom za svog supruga zapravo udaje za cijelu porodicu, a sva braća imaju jednaka prava. Poliandrija se razvila zbog neimaštine. Ženidbom se zemljište cjepka i svaki od braće ima pravo na svoj dio, a brak s jednom ženom sprječava dijeljenje posjeda.


Ispijanje sperme u Papui Novoj Gvineji


U plemenima Papue Nove Gvineje dječaci se odvajaju od porodice sa sedam godina i žive isključivo među muškarcima do svoje 10. godine života. Kako bi se očistili od žena redovito stavljaju piercinge i potiču krvarenje iz nosa te povraćanje ispijanjem velikih količina šećera iz šećerne trske.


Sastavni dio njihovog sazrijevanja jest i ispijanje sperme starješina. Time se žele ojačati i učiniti poželjnijima. Kada se vrate među žene nastavljaju s puštanjem krvi iz nosa u isto vrijeme kad njihove odabranice imaju menstruaciju.


U plemenu Trobrianders igraju se erotske igre


Seksualni život u plemenu Trobrianders u Papui Novoj Gvineji počinje u razdoblju od sedme do osme godine. Djeca u to vrijeme igraju erotske igre i oponašaju seksualno ponašanje. Četiri do pet godina nakon toga počinju tražiti prave seksualne partnere i često ih mijenjaju. Žene su baš kao i muškarci odlučne u odabiru i mijenjaju partnera, a takvo se ponašanje čak i potiče.


Nema tradicionalnog braka, ali se veza priznaje kao zajednica ako par zajedno jede najmanje godinu dana. Žene ostaje u kući svog ljubavnika umjesto da se ujutro vrate kući i čekaju da joj ljubavnikova majka donese jelo. Jednom kad jelo pojedu i nastave to raditi godinu dana, brak je priznat, piše Triposo.


Pederastija u antičkoj Grčkoj


U antičkoj Grčkoj česta je bila pederastija, seksualni odnos između starijeg muškarca i dječaka. S time da se dječak smatrao dječakom sve dok mu nije narasla brada. Stariji je muškarac podučavao i štitio svog ljubavnika te mu je bio svojevrstan uzor. Veza s dječakom mlađim od 12 godina smatrala se neprimjerenom.


Masturbacija faraona u javnosti


Masturbacija faraona u javnosti u drevnom se Egiptu nije se povezivala sa seksom već s plodnošću. Faraoni su masturbirali u rijeku Nil kako bi povećali dotok vode. Prema vjerovanju, tok Nila je nastao masturbacijom egipatskog boga Atuma.


Pečena kožica za ulazak u svijet muškaraca


Pripadnici aboridžinskog plemena Mardudjara obrezuju dječake u dobi od 15 godina uz vatru. Krv koja se cijedi trebala bi ga pročistiti i učiniti muškarcem. Odrezanu kožicu isprženu na vatri dječak treba pojesti i tek tada postaje muškarac. Jedenjem kožice dječak "pojede" dječaka u sebi. Nakon što kožica zacijeli, penis se reže uzdužno ponekad sve do skrotuma, piše New Telegraph.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI