Komšićeva bivša kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH priznala

Zora Šeremet - Terzić: 'Niko mi nije prijetio, niti sam napuštala zemlju!'

Front 29.07.14, 09:11h

Zora Šeremet - Terzić: 'Niko mi nije prijetio, niti sam napuštala zemlju!'
Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije(HBŽ) uputilo je danas priopćenje u kojem informira javnost da nisu zaprimili nikakvu prijavu niti dojavu od strane Zore Šeremet - Terzić ili Demokratske Fronte - Željko Komšić, o navodnoj prijetnji prema njoj.

 



Naime, temeljem Zakona o kaznenom postupku FBiH, djelatnici PU Livno dana, 21. srpnja 2014 godine u prostorijama PU Livno, sačinili su Zapisnik o saslušanju svjedoka na okolnosti pisanja medija vezano za prijetnje koje su "navodno" upućene prema Zori Šeremet - Terzić.



Tom prilikom Zora Terzić je, između ostalog, izjavila u svezi  sa medijskim istupima Demokratske Fronte - Željko Komšić, da je dana 12. jula 2014 godine informirana od stranačkih kolega da je kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva na predstojećim izborima.



Nakon što je u prvom momentu bila iznenađena odnosno nepripremljena na takvu vrstu ponude i nakon konzultacije s užim krugom porodice odlučila je odbiti navedenu ponudu.



Također se priopćenjem navodi da je Zora Šeremet-Terzić izjavom navela da joj niko nije prijetio, niti je napuštala općinu Livno, zbog bilo kakvih prijetnji, a kamoli državu BiH u posljednje vrijeme.



Vezano za spomenute prijetnje, zastupnica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto uputila je Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegbosanske županije zastupničko pitanje u svezi sa medijskim natpisima o navodnim prijetnjama kandidatkinji za hrvatskog člana Predsjedništva iz Livna Zori Terzić-Šeremet, koja je zajedno s porodicom, zbog prijetnji morala napustiti BiH.



Krišto je zatražila odgovor od mjerodavne institucije što se poduzelo i što se namjerava poduzeti u ovom slučaju u cilju rasvjetljavanja događaja a sve u interesu zaštite i osiguranja života svakog pojedinca koji živi u BiH.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI