Postoji rješenje

Kako imati hrpu otvorenih tabova bez usporavanja kompjutera?

Tehno 28.07.14, 17:12h

Kako imati hrpu otvorenih tabova bez usporavanja kompjutera?
David Nield sa stranice Gizmodo donosi jedan zgodan dodatak za internetski preglednik Firefox, kojim se preglednik može dovesti u neko normalnije stanje pri otvaranju više tabova

 

Korisnici koji imaju naviku ostaviti hrpu otvorenog sadržaja u tabovima internetskog preglednika su sasvim sigurno osjetili posljedice takvog opterećenja. Ili radije, posljedice je osjetio kompjuter, čiji se procesor počeo baviti 'prekovremenim' radom, a ni memorija nije pošteđena.


David Nield sa stranice Gizmodo donosi jedan zgodan dodatak za internetski preglednik Firefox, kojim se preglednik može dovesti u neko normalnije stanje pri otvaranju više tabova. Riječ je Open Link in Silent Tab komadiću softvera, koji usprkos činjenici da se nalazi u verziji 0.0.3 uglavnom funkcionira.


Korisnici će zahvaljujući ovom dodatku moći otvoriti mnogo više tabova u pozadini, a stranica će biti učitana tek kada korisnik ode na tab, čime se štede resursi računara. Još jedan sličan dodatak za Firefox je BarTab Lite, a ima ih još.


Sličnu zadaću (uz značajno napredniji razvoj) za Chrome čini dodatak The Great Suspender. On je u mogućnosti čak prekinuti izvođenje jednog ili više tabova u pozadini, dok se korisnik ne odluči baviti time. TGS čak automatski može deaktivirati tabove koji nisu pogledani neko vrijeme, čime se u konačnici opet štede kompjuterski resursi.

 

Valja imati na umu da, ako korisnik želi imati hrpu aktivnih tabova odjednom ne gine potreba za više radne memorije...


(Tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

BLIN
KOMENTARI