FOTO/ Iznenadilo ih nevrijeme

Noćna mora u Budvi: Trinaest tinejdžera na plaži umalo progutali valovi, spašavanje trajalo do ponoći

Hronika 28.07.14, 16:00h

Noćna mora u Budvi: Trinaest tinejdžera na plaži umalo progutali valovi, spašavanje trajalo do ponoći
Nevrijeme je u nedjelju kasno navečer podiglo nivo mora na malom nepristupačnom kupalištu, gdje je društvo mladih ostalo zarobljeno


Na jednoj zabačenoj plaži budvanske rivijere 13 tinejdžera morale su spašavati lokalne vlasti od nevremena i podivljalih valova, pišu crnogorske Vijesti.me. S pedalinama su došli na plažu kojoj se može prići samo s morske strane.

 

Nezaboravan 'odmor' na jednoj od najljepših divljih plaža budvanske rivijere - Crvenoj plaži, između Perazića dola i Petrovca za četiri Rusa, osam Slovenaca i jednog Crnogorca, većinom tinejdžere, pretvorio se pravu noćnu moru. Nevrijeme je u nedjelju kasno navečer podiglo nivo mora na malom nepristupačnom kupalištu, gdje je navedeno društvo ostalo zarobljeno, pišu Vijesti.me.

 

Drama je trajala do gotovo ponoći, kad su pripadnici budvanske Službe zaštite i spašavanja izvukli, spuštajući se niz strme litice i posljednjeg tinejdžera. Budvanski vatrogasci zaslužni su za spašavanje turista, koje je već počela hvatati panika.

 

Sve je počelo oko podne, dok niko nije ni slutio da će se lijep i sunčan dan pretvoriti u nevrijeme, a njihov provod u noćnu moru.

 

nevrijeme-u-budvi-1

 

Navedeno društvo tražilo je neku plažu na kojoj mogu potpuno uživati, daleko od gužve, a odabir je po preporuci mještana koji voze čamce bio Crvena plaža, kojoj je pristup moguć jedino s mora.

 

Turisti su, predvođeni Podgoričaninom, iznajmili pedaline, kojima su došli do plaže uz dogovor da će se predvečer na isti način vratiti. Međutim, već u popodnevnim satima, more se podiglo i počeli su veliki valovi. Pristup plaži čamcima bio je nemoguć, a udari valova su bivali sve veći, tako da su se turisti morali povući skroz uz stijene, kako ih more ne bi odvuklo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI