FOTO/ ZA SVE ŽRTVE IZRAELSKIH NAPADA

Palestinci bajram-namaz klanjali u džamiji al-Aksa: Sjetite nas se u vašim molitvama!

Hronika 28.07.14, 09:11h

Palestinci bajram-namaz klanjali u džamiji al-Aksa: Sjetite nas se u vašim molitvama!
Nakon klanjanja bajram-namaza, muslimanski vjernici su klanjali dženazu u odsustvu za sve žrtve izraelskih napada u Pojasu Gaze

 Muslimani u Jerusalemu su u džamiji al-Aksa klanjali bajram-namaz čime su dočekali Ramazanski bajram, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Na hiljade pripadnika islamske vjeroispovijesti bajram-namaz je klanjalo u džamiji al-Aksa, nakon Meke drugom po važnost svetom mjestu muslimana.

 

Poslije klanjanja bajram-namaza, muslimanski vjernici su klanjali dženazu u odsustvu za sve žrtve izraelskih napada u Pojasu Gaze.

 

Nakon izlaska iz džamije, okupljeni vjernici su uzvikivali slogane kao što su “Jedinstveni za Gazu” i “Život naš dajemo za Gazu” pozivajući međunarodnu zajednicu da zaustavi stradanje nevinih civila u izraelskim napadima.

 

Okupljeni vjernici su pozvali muslimane u svijetu da im svojim molitvama pomognu da prebrode okupaciju Izraela i napade kojima su izloženi skoro svaki dan.

 

S druge strane, izraelski vojnici su vjernicima dozvolili da od ukupno deset koriste tri ulaza, i to ulaze Hitta, medžlis i Esbat.

 

Zbog ove mjere na vratima se stvorila velika gužva te je muslimanskim vjernicima trebalo oko dva sata da izađu iz džamije, piše Anadolu Agency.

 

 

(Anadolija/dh)

BLIN
KOMENTARI