FOTO/ Nisu najavili skup kod spomenika ubijenoj djeci Sarajeva

Zapalili svijeće za djecu Gaze, sarajevska policija ih rastjerala!

Hronika 27.07.14, 22:19h

Zapalili svijeće za djecu Gaze, sarajevska policija ih rastjerala!
Nakon intervencije policije, građani koji su se organizovali na društvenim mreža su uklonili transparente i parole

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su večeras pokušali prekinuti skup podrške Gazi koji je održan na Trgu Djece Sarajeva, kod Spomenika ubijenoj djeci glavnog bh. grada uz obrazloženje da protesti nisu najavljeni, javlja Anadolu Agency (AA).

 

skup-za-gazu-u-sarajevu3

 

Kod Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva samoinicijativno se okupilo nekoliko desetaka građana koji su zapalili svijeće ubijenoj djeci Gaze. Desetak minuta nakon početka skupa koji je zakazan za 21 sat, stigli su policajci koji su naredili demonstrantima da se raziđu.

 

skup-za-gazu-u-sarajevu-1

 

Nekoliko demonstranta je izrazilo nezadovoljstvo uz riječi da nikome ne smetaju, da su djeca iz Gaze kao i djeca iz Sarajeva.

 

skup-za-gazu-u-sarajevu5

 

Jedna od građanki koja je bila večeras na Trgu Djece Sarajeva Nermina Karačić je rekla kako su se okupili da podrže djecu Gaze.

 

"Ovdje su se građani samoinicijativno okupili da zapale svijeće bez namjere da se sukobe sa zakonom. Došli smo da noć prije Bajrama pokažemo djeci Palestine da nisu sami. Mi šutnjom želimo da stanemo uz njih i da pokažemo da smo prošli kroz isto kroz šta oni prolaze", rekla je Karačić za AA.

 

skup-za-gazu-u-sarajevu4

 

Nakon intervencije policije, građani koji su se organizovali na društvenim mreža su uklonili transparente i parole. Ostali su da u tišini stoje oko Spomenika nakon čega su se poslije desetak minuta razišli.

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI