REZULTATI ANALIZE

Tajne crne kutije srušenog Boeinga: Procurili podaci o stvarnim uzrocima pada

Hronika 27.07.14, 13:40h

Tajne crne kutije srušenog Boeinga: Procurili podaci o stvarnim uzrocima pada
Projektil je najvjerojatnije eksplodirao na desnoj strani zrakoplova, a šrapnel je probio trup i izašao na lijevu stranu

Iako Rusija i dalje poriče odgovornost za rušenje malezijskog zrakoplova iznad istočne Ukrajine, europski dužnosnici tvrde da podaci iz "crne kutije" pokazuju kako je zrakoplov pogodio projektil, prenosi CBS News.

 

Naime, podaci zabilježeni u crnoj kutiji upućuju na "veliku eksplozivnu dekompresiju", a trup aviona pogođen je šrapnelom uslijed eksplozije, o čemu svjedoči i fotografija ostataka zrakoplova.

 

Projektil je najvjerojatnije eksplodirao na desnoj strani zrakoplova, a šrapnel je probio trup i izašao na lijevu stranu.

 

Riječ je o prvim neslužbenim podacima o sadržaju crne kutije, koja je poslana na detaljnu analizu u London.

 

Američki dužnosnici tvrde da su za rušenje zrakoplova koji je nosio 298 ljudi krivi proruski separatisti u istočnoj Ukrajini, koji su najvjerojatnije mislili da se radi o ukrajinskom avionu.

 

Na mjestu pada aviona u nedjelju su izbili sukobi tako da je posjet australskih i nizozemskih policajaca, koji su ondje naumili doći osigurati teren dok se skupljaju dokazi, odgođen do daljnjega.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI