SPREMITE SE ZA KIŠE I ZAHLAĐENJE

Evo kakvo vas vrijeme očekuje u narednim danima

Hronika 26.07.14, 13:33h

Evo kakvo vas vrijeme očekuje u narednim danima
U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, uz postepeno naoblačenje do kraja dana

Tokom poslijepodneva i u večernjim satima očekuje se kiša, lokalni pljuskovi i grmljavina. Izraženiji grmljavinski pljuskovi, praćeni pojačanim vjetrom, rijetko i gradom, su mogući u dijelovima sjeverozapadne, sjeverne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature kretat će se od 25 do 32 stepena.

 

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina, intenzivniji poslijepodne. Očekivana količina padavina u toku 24h: od 5 do 15, a u područjima s izraženijm padavinama oko/iznad 20 l/m2. Jutarnje temperature kretat će se od 14 do 18, na jugu do 21, a dnevne od 23 do 29 stepeni.

 

U ponedjeljak prijepodne očekuje se, uglavnom, malo do umjereno oblačno. Sredinom dana i tokom poslijepodneva u Bosni se očekuje postepeno naoblačenje, što će u Bosni usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Očekivana količina padavina u toku 24h: od 2 do 10, a u područjima s izraženijm padavinama oko/iznad 15 l/m2. Jutarnje temperature kratat će se od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevne od 23 do 31 stepen.

 

U utorak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ili krajem dana u Bosni se očekuju naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature iznosit će od 14 do 22, a dnevne od 28 do 34 stepena.

 

U srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Krajem dana i u večernjim satima padavine se u većem dijelu naše zemlje. Jutarnje temperaturekratat će se od 14 do 22, a dnevne od 23 do 30, na sjeveroistoku i jugu do 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/dh)

BLIN
KOMENTARI