SRAMOTA

Na Instagramu se hvalila kozmetikom iz srušenog aviona, javnost zgrožena

Hronika 26.07.14, 11:52h

 Na Instagramu se hvalila kozmetikom iz srušenog aviona, javnost zgrožena
Samoprozvana ‘separatistica’ Ekatarina Parkomenko iz Toreza, mjesta nedaleko od lokacije pada Malezijskog Boeinga, hvalila se na društvenim mrežama novom maskarom, ukradenom iz preživjele prtljage putnika leta MH17

- Maskara iz Amsterdama, ili, da budem precizna, s polja. No, razumijete već..., napisala je Parkomenko na svojem Instagram profilu.

 

Kada su je sljedbenici pitali da li se šali, i kako je stvarno dobila maskaru, odgovorila je ‘jedan moj poznanik, pljačkaš, mi ju je dao’.

 

Parkomenko samu sebe na društvenim mrežama opisuje kao ‘separatisticu’ kojoj ‘se gadi i koja mrzi sve ukrajinsko.’

 

Ubrzo nakon objave fotografije, morala je izbrisati svoje račune na društvenim mrežama jer je postala izložena brutalnim napadima ogorčenih ljudi.

 

- Uzimati maskaru od poginulih je dno dna, rekla je vodeća ruska blogerica Božena Rinska.

 

- Čini se da uopće nije svjesna da je napravila išta loše. Kao životinja, kao pas kojem su pali keksi s neba. Možete li se naljutiti na psa što ih je pojeo, pita se Rinska.

 

- I ovo je takozvani civil. Barem ne trči uokolo sa strojnicom, napisala je ukrajinska blogerica Natalija Belous.

 

Brojni blogeri uvjereni su da se radi o stvarnoj osobi, a ne o proturuskoj propagandi, jer je Parkomenko na internetu bila prisutna već godinama, i skupila je veliki broj sljedbenika prije nego što je izbrisala sve svoje račune.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI