Demantij Fondacije 'OdRaz'

Nikad nismo zaprimili navodno donesenu odluku o smjeni direktora Vinka Jakića

Hronika 25.07.14, 19:31h

Nikad nismo zaprimili navodno donesenu odluku o smjeni direktora Vinka Jakića
Nakon što je novinska agencija Patria objavila, a DEPO Portal prenio informaciju da je smijenjeni direktor Fondacije OdRraz Vinko Jakić odnio sa sobom pečate ove institucije, na našu adresu stigao je demantij Fondacije OdRaz, koji objavljujemo u cjelosti

 

Fondacija OdRaz radi pravovremenog i tačnog obavještavanja javnosti i provođenja politike pune transparentnosti rada obavještava javnost da i pored velike medijske pažnje još nikada nije zaprimila navodno donesenu odluku o smjeni direktora Fondacije "OdRaz" g. Vinka Jakića.

 

I dok su jasni politički i finansijski motivi za punu kontrolu utroška rekordno obećanih donatorskih sredstava pred predstojeće opšte izbore, podsjećamo da pravne efekte odluke nadležnih organa proizvode odgovarajuće i zakonite odluke a nikako saopštenja , prilozi i naručeni tekstovi putem medija.


 
S tim u vezi, Fondacija "OdRaz" potvrđuje da u pravnom smislu medijski navedena smjena ne postoji, te se u Fondaciji proces rada obavlja bez bilo kakvih problema i promjena uključujući i personalne.

 

Maliciozne i neprofesionalne objave portala pod stranačkom kontrolom, o nekom zadržavanju pečata od g. Vinka Jakića direktora Fondacije "OdRaz" držimo načinom nastavka političke i lične diskreditacije g. Jakića.

 

Naime Vaši zlonamjerni objedi da je gospodin Vinko Jakić više puta suđen zbog poreskih utaja  i prevara su klasične klevete u funkciji vašeg naručitelja. Vinko Jakić je imao jedan sudski proces u kojem je oslobođen optužbi te mu za isto isplaćena adekvatna odšteta.

 

Elementarno novinarsko načelo je da tzv. informacije iz pouzdanih izvora provjeri zašto ste se mogli uvjeriti da ste nazvali Fondaiju ili posjetili istu. Te Vas ovim putem i pozivamao da se uvjerite kako ne biste obmanjivali javnost a vjerojatno i snosili financijske posljedice zbog iznošenja klevete.

 

Za pretpostaviti je da će direktor Jakić u redovnom sudskom postupku i na zakonom predviđenom načinu pokrenuti mehanizam za zaštitu vlastitog integriteta.

 

Fondacija "OdRaz" će u vremenu koje je pred nama a koje će evidentno i dalje generirati najrazličitije špekulacije, redovno i pravovremeno obavještavati javnost o svim tačnim informacijama.     

 

Fondacija Odraz

BLIN
KOMENTARI