Prioritet unučići, a ne muzika i ugostiteljstvo

Halid Bešlić postao dvostruki djed: Djevojčica se zove Lamija, a dječak...

Zabava 25.07.14, 17:30h

Halid Bešlić postao dvostruki djed: Djevojčica se zove Lamija, a dječak...
Blizanci su se rodili carskim rezom u klinici u Sarajevu, a porođaj je, kažu liječnici, protekao bez komplikacija

 

Sin Halida Bešlića, Dino, i njegova supruga Mahira postali su roditelji blizanaca. Djevojčica i dječak rođeni su carskim rezom u sarajevskoj klinici.

 

- Sve je prošlo u najboljem redu. Supruga je još na odjelu intenzivne njege, a bebe su preslatke, rekao je ponosni tata Dino Bešlić (35).

 

halid-beslic-sa-sinom-dinom

 

Sin legendarnog pjevača Halida Bešlića (60) i magistrica kemije Mahira (30) djevojčici su dali ime Lamija, a o dječakovom imenu se još nisu dogovorili. Blizanci su se rodili carskim rezom u klinici u Sarajevu, a porođaj je, kažu liječnici, protekao bez komplikacija. Djevojčica je rođena prva i na porođaju je bila teška 2,7 kilograma, a dječak je imao 2,5.

 

- Samo neka su oboje živi i zdravi, to je jedino što želim. Bake i djedovi postoje da razmaze djecu, a djevojčice su uvijek nježnije. Uvuku se pod kožu. Dino će mi morati dati da ih razmazim - rekao je pjevač, koji je s porodicom proslavio rođenje prvih unuka. Dodao je kako će slavlje vjerovatno potrajati nekoliko dana jer ima puno prijatelja koji mu dolaze čestitati. Rođenje unuka i unučice nazvao je najsretnijim trenutkom u svom životu. Halid kaže da će prorijediti nastupe zato što želi što više vremena provesti s porodicom.

 

- Moj prioritet sad su unučići, a ne muzika i ugostiteljstvo - kaže Halid.

 

U braku je više od 30 godina i danas žali što sa suprugom Sejdom nije imao više djece. Zato su svu ljubav i pažnju usmjerili prema sina Dini, a snahu Mahiru vole kao da je njihova vlastita.

 

Porodica Bešlić posjetila je Mahiru u bolnici, a ponosni djed snahi je donio veliki buket crvenih ruža te dvije torte kojima su počastili osoblje bolnice. Dino i Mahira u braku su četiri godine, a Halid im je kao svadbeni dar velikodušno prepustio svoj trosobni stan u centru Sarajeva. Ondje će za nekoliko dana doći i prinove. Sebi i supruzi kupio je manji nedaleko od njihova jer mu je važno da porodicu može viđati svaki dan.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI