PREMIJER NIKŠIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO DŽAFEROVIĆU

Hoće li Džaferović krivično odgovarati zbog krađe materijala iz Razvojne banke!?!

Hronika 25.07.14, 16:01h

Hoće li Džaferović  krivično odgovarati zbog krađe materijala iz Razvojne banke!?!
Sve tvrdnje Ramiza Džaferovića koje iznosi i koje će, bez sumnje, nastaviti iznositi u vezi sa mojim navodnim postupcima prema njemu i Razvojnoj banci FBiH su laž i obmana na koje je Džaferović, nažalost, već navikao javnost, kazao je premijer FbiH Nermin Nikšić odgovarajući na optužbe Džaferovića, sada već bivšeg direktora Razvojne banke

- Neka se ne brine za bilo kakvu dokumentaciju banke i ovim ga putem ohrabrujem da je što prije ustupi tužilaštvu i policiji, da se slučajno ne bi izgubila ili da slučajno ne bi došlo do nestanka orginala, o čemu Džaferović ima itekakvog iskustva. Nisam očekivao da će pokazati barem malo dostojanstva i napustiti funkciju sa koje je davno trebao otići zbog isteka mandata, ali sa ovim što radi i izjavljuje je definitno prešao granicu dobrog ukusa – navodi premijer Nermin Nikšić u svojoj izjavi.

On dalje pojašnjava da nikada nije krio da je kao premijer učinio sve što je bilo u mojoj moći da sredstva Razvojne banke dođu do firmi poput Hidrogradnje, Krivaje, Konjuha, Pretisa, Terminala ili drugih državnih firmi koje su bačene na koljena upravo zbog toga što ranije vlasti nisu stvorile mogućnosti da im se odobravaju krediti Razvojne banke, koja valjda treba da služi i za finansiranje ovakvih projekata.

- Na to sam bio i ostat ću ponosan. Drago mi je što će i radnici ovih firmi sada uvidjeti koliko je mukotrpno bilo doći do tih sredstava zbog raznih džaferovića, ali je došlo vrijeme da oni odu i da prestane praksa privatizacije državnih institucija – dodao je Nikšić.

Sada ostaje da se vidi hoće li Vlada FBiH, kao vlasnik banke, krivično goniti Džaferovića zbog zloupotrebe položaja i nezakonite krađe materijala iz Razvojne banke. 

DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN

BLIN
KOMENTARI