VIDEO/ UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Očajnički krici: Stravična snimka masovnog ubijanja pasa

Hronika 25.07.14, 09:01h

Očajnički krici: Stravična snimka masovnog ubijanja pasa
Bali je poznat kao iznimno populNa YouTubeu se ovog tjedna pojavila zapanjujuća 16-minutna snimka koja prikazuje brutalan način na koji se vlasti na Baliju pokušavaju boriti s bjesnoćom u životinja. Sve pse lutalice kao i one koje su na otok doveli krijumčari hvataju i odvode u klaonicu u kojoj se sadistički na njima iživljavaju

Na YouTubeu se ove sedmice pojavila zapanjujuća 16-minutna snimka koja prikazuje brutalan način na koji se vlasti na Baliju pokušavaju boriti s bjesnoćom u životinja. Sve pse lutalice kao i one koje su na otok doveli krijumčari hvataju i odvode u klaonicu u kojoj se sadistički na njima iživljavaju.

 

Desetke nesretnih životinja, za koje uopće nije utvrđeno imaju li bjesnoću, naprosto eutanaziraju ubrizgavajući im fatalnu dozu medikamenata direktno u srce.

 

Na snimci se čuju očajnički krici još živih pasa dok pred njima u demonskim bolovima ugibaju ostale životinje. Još nisu ni izdahnule, a sve ih bacaju na hrpu gdje se još trzaju u posljednjim trenucima života.

 

Za to se vrijeme u pozadini povremeno čuje sasvim normalan razgovor i smijeh krvnika, a jedna od sudionica ovog pokolja sa smiješkom na licu je prije slanja životinja u smrt neke od njih fotografirala. Za čiju uspomenu, nije jasno.

 

Kako zastrašujuća snimka ide dalje, tako su prizori sve manje podnošljivi, a najstrašniji je kraj, kada se tek poneka životinja još malo trza, ali lavež je u potpunosti utihnuo. Čuje se glasna tišina smrti.

 

Program ovakve nečovječne eliminacije potencijalno bijesnih životinja odobrio je lokalni guverner, a provodi ga tamošnji zavod za poljoprivrednu karantenu. Dovoljno je da prođu 24 sata od hvatanja psa i, ako se vlasnik ne javi, po kratkom postupku slijedi eutanazija.

 

'Nađete li psa lutalicu, slobodno ga eliminirajte', izjavio je prije mjesec dana guverner Balija Mangku Pastika.

 

Snimka je izazvala zgražanje diljem svijeta, uključujući i u udrugama za zaštitu životinja. Australski ogranak PETA-e osudio je prizore sa snimke i zapitao se zašto na Baliju umjesto masovnog pokolja ne bi proveli program cijepljenja pasa protiv bjesnoće.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI