VIDEO/ NA KRILIMA STOJČEVA I OKIĆA

Sarajevo ostvarilo senzacionalnu pobjedu od 1:3 i plasiralo se u treće pretkolo Lige Evrope

Sport 24.07.14, 20:53h

Sarajevo ostvarilo senzacionalnu pobjedu od 1:3 i plasiralo se u treće pretkolo Lige Evrope
Ekipa Sarajeva odigrala je danas u Norveškoj susret drugog pretkola Evropa lige protiv domaćeg Haugesunda. Sarajevo je na krilima Stojčeva i Okića slavilo pobjedu od 3:1 i ostvarilo plasman u naredno pretkolo

Nogometaši Sarajeva plasirali su se u treće pretkolo UEFA Europa lige.

 

Sarajevo je večeras u gostima pobijedilo Haugesund s 3:1 te sustiglo zaostatak iz prvog meča na Koševu, gdje je norveški tim slavio s 1:0.

 

Dva gola za Sarajevo postigao je Ševko Okić (36., 82.), a u strijelce se upisao i Miloš Stojčev (21.). Strijelac jedinog gola za Haugesund bio je Maic Sema (48.).

 

Sarajevo je od 79. minute igralo s igračem manje nakon isključenja Džemala Berberovića.

 

Nogometaši Sarajeva u trećem pretkolu igrat će protiv grčke ekipe Atromitos. Susreti su na rasporedu 31. jula i 7. augusta.

 

Haugesund-Sarajevo 1:3

Stadion: Haugesund; Sudija: Mihaly Fabian (Mađarska), Strijelci: Sema 46'(Haugesund)/ Stojčev 20', Okić 36' i 82'(Sarajevo), Žuti kartoni: Gytkjaer, Andreassen, Anyora (Haugesund), Bandović, Berberović (Sarajevo) Crveni Karton: Džemo Berberović 79' (Sarajevo)
 

Haugesund: Kristiansen, Myrestam, Bjørnbak (Andreassen ), Haraldseid, Cvetinović, Ekpo (Våge Nielsen), Anyora, Stølås (Gytkjaer), Bamberg, Agdestein, Sema.

Sarajevo: Bandović, Berberović, Tatomirović, Dupovac, Puzigaća, Cimirot, Bilbija (Protić), Stojčev (Kovačević), Okić, Duljević (Radovac), Velkoski.

 

 

BLIN
KOMENTARI