OSEBUJAN KAO I UVIJEK

Cane Partibrejker: Ja sam najbliži potomak Gavrila Principa

Zabava 24.07.14, 15:48h

Cane Partibrejker: Ja sam najbliži potomak Gavrila Principa
Zoran Kostić Cane, frontmen Partibrejkersa u intervjuu za Nedjeljnik priča o svojim izjavama koje su prenošene i interpretirane od usta do usta, o autocenzuri i o svom srodstvu sa Gavrilom Principom

Cane je ostao buntovan i angažovan. Nekada je sa kamionske prikolice sa svojim prijateljima Giletom i Čavketom iz Električnog Orgazma, Milanom Mladenovićem iz EKV-a  probao da zaustavi rat, a proteklih dana i nedJelja je ustao protiv smještanja splavova na jezero u Zrenjaninu.

 

Nekada je branio mlade od mobilizacije a danas od deratizacije "masnih šipki na kojima se uvijaju plesačice, droge i zalutalih metaka".

 
"Ja sam potomak Gavrila Principa. Mi smo porodično partibrejkeri. Svašta se pisalo o Gavrilu...Gavrilo Princip je sa svojih nepunih 19 godina dao život da bismo svi mi živjeli zajedno."

 

O svojim legendarnim izjavama ima da kaže samo da su nekada ispravno, a češće loše interpretirane.

 

"Ja sam kao Era sa onoga sveta ili Nusredin hodža. Postao sam kao neki lik iz narodne mitologije. I ja čujem sve to, te moje izjave. Onda me ljudi često modifikuju i ne znaju da ispričaju moje prave riječi. Mnoge stvari su izmišljene. Ali ja o tome šta sam rekao ne mogu da pričam bez prisustva svog advokata"

 

Naravno, dotakao se i pitanja cenzure odnosno autocenzure o kojoj se sve više govori, ali onako, iza kulisa, autocenzurisano.

 

"Čovjeka u ovo vrijeme oblikuje strah. Autocenzura. Ovde nikada nisi imao situaciju da je nešto bilo baš skroz zabranjeno. Ali zabrane su išle od uha do uha"

 

(alo.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI