PREDIZBORNA OBEĆANJA MIRSADA KEBE

Mnogo je onih koji vjeruju da sam upravo ja političar koji ovu zemlju može vratiti na pravi put

Front 24.07.14, 10:23h

Mnogo je onih koji vjeruju da sam upravo ja političar koji ovu zemlju može vratiti na pravi put
U intervjuu Agenciji FENA nezavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda Mirsad Kebo govori o svojoj kandidaturi i vlastitim prednostima u onosu na ostale kandidate


Postoji veliki broj građana i političke snage s kojima sam mjesecima razgovarao. Oni vjeruju i smatraju da sam upravo ja, iz više razloga, političar koji ovu zemlju i njene građane može vratiti na put na koji smo prije nekoliko godina već zakoračali, put ka EU - kazao je u intervjuu Agenciji FENA nezavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda Mirsad Kebo, govoreći o tome šta ga je motiviralo da se kandidira.

 

- Konkretnije rečeno, da sam ja taj koji s reformskim političkim snagama može doprinijeti da ispunimo uslove, prije svega stvaranje pravne države. Zna se šta podrazumijeva pravna država u kojoj niti mladi ljudi, niti kategorije kao što su penzioneri, borci, invalidi neće živjeti na rubu dostojanstva i siromaštva kao sada - kazao je Kebo.

 

Na pitanje koje su, po njegovom mišljenju, njegove prednosti u odnosu na ostale kandidate za člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda, odgovorio je: „Pustimo narednom vremenu da to pokaže“.

 

Dodao je da ne bi govorio o svojim prednostima, „to će reći oni koji biraju“.

 

- Isto važi i za ostale kandidate. Mogu samo reći da moje ni makro ni mikropolitike neće biti u krugu obećanja, sumnjivih dogovora koji koriste samo pojedincima i grupama, niti laganje naroda - kazao je Kebo.

 

Upitan šta će biti u fokusu njegove predizborne kampanje, odnosno prioriteti u programu rada ukoliko bude izabran, naveo je da će u fokusu biti neposredan kontakt s građanima, a "ne paradiranje i trošenje novca od poreskih obveznika".

 

- Moj priorit je pošteno i, u skadu s Ustavom, vršenje dužnosti, odnosno stvaranje normalnog života u normalnoj državi. To znači stvaranje pravnog okvira za pravnu državu u kojoj ću odlučno reći ne korupciji i organiziranom kriminalu koji je zemlju oštetio u svim segmentima i onemogućio normalan život - kazao je Kebo.

 

Prioritetan će, dodao je, u skladu s tim, biti ekonomski razvoj fokusiran najviše na mladu populaciju koja neće, kao do sada, noći provoditi u razmišljanju gdje otići da bi preživjeli.

 

- Oni imaju svoju zemlju, a mi smo im dužni omogućiti da se školuju, rade i pomažu i sebi i državi. Na taj način će doći i do pravednije raspodjele sredstava za penzionere, invalide, borce i socijalne kategorije - navodi Kebo.

 

Upitan na koji način će finansirati predizbornu kampanju, kazao je da u odnosu na druge kandidate neće imati tako ogromne sume novca.

 

- Moja kampanja će biti skromna kao što sam i ja skroman čovjek. Upravo taj atribut skromnosti je nešto po čemu me javnost kvalificira i time se ponosim. Drago mi je, zato, što će to biti najskromnija kampanja, ali ništa manje efikasna od onih koje se finansiraju uz nezamislive sume novca različitog porijekla - kazao je Kebo Agenciji FENA.

 

 

(Fena/aa)

BLIN
KOMENTARI