Policija pretresla stan u Novom Sarajevu

Otac ubijene bebe u frižideru krio krvavu žensku potkošulju: Šta će pokazati DNK analiza?!

Hronika 24.07.14, 08:32h

Otac ubijene bebe u frižideru krio krvavu žensku potkošulju: Šta će pokazati DNK analiza?!
Sud je odbio zahtjev Tužilaštva KS da Ruševiću bude određen pritvor, ali su mu umjesto pritvora izrečene mjere zabrane, i to oduzimanje putne isprave, zabrana napuštanja mjesta boravišta te obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici

 

Nakon što je sarajevska policija 16. jula uhapsila Mevlidu Mujić (21), osumnjičenu da je mjesec ranije ubila svoje muško novorođenče tako što mu je stavila krpu oko vrata i zadavila ga, a potom tijelo bacila u kontejner na Vilsonovom šetalištu, ostala je enigma ko je otac djeteta.

 

Kako se saznaje, ova 21-godišnjakinja nakon hapšenja je istražiteljima kazala da je otac djeteta Benjamin Rušević (20).

 

Kako bi istražili je li imao ikakve veze s porođajem i ubistvom novorođenčeta, policija je pretresla stan u opštini Novo Sarajevo koji koristi Rušević. Tom prilikom policajci su u stanu, i to u frižideru, pronašli krvavu odjeću, tačnije krvavu žensku potkošulju, te 19 paketića marihuane, četiri nagorjela ostatka cigareta s marihuanom, digitalnu vagu i pribor za prepakivanje droge.

 

Rušević je uhapšen, a tokom saslušanja u prisustvu svog advokata Omara Mehmedbašića kazao je da ne zna odakle krvava potkošulja u njegovom stanu, jer je mnogo ljudi prošlo kroz stan, te je negirao da je učestvovao u ubistvu bebe, javio je Avaz.

 

''Moj branjenik kazao je da s Mevlidom jeste bio u vezi, ali da je nije vidio nekoliko mjeseci te da nije znao da je trudna, niti je učestvovao u ubistvu djeteta. Za pronađenu marihuanu kazao je da mu služi za ličnu upotrebu'', rekao je  Mehmedbašić.

 

No, po naredbi Tužilaštva, potkošulja pronađena u stanu 20-godišnjaka poslana je na DNK analizu kako bi bilo utvrđeno čija je pronađena krv.

 

Da je Mujić ubila bebu, policajci su otkrili nakon opsežne istrage i nakon što su obavili provjere u zdravstvenim ustanovama na području Kantona Sarajevo. Nakon hapšenja određen joj je i jednomjesečni pritvor.
 

Sud je odbio zahtjev Tužilaštva KS da Ruševiću bude određen pritvor, ali su mu umjesto pritvora izrečene mjere zabrane, i to oduzimanje putne isprave, zabrana napuštanja mjesta boravišta te obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI