Marion Marechal-Le Pen

Francuska je balkanizirana zemlja! Jako se plašim...

Front 23.07.14, 21:30h

Francuska je balkanizirana zemlja! Jako se plašim...
Ovo je balkanizirana zemlja, sa zajednicama stranaca koje su sve više zatvorene, s policijom koja ne zalazi u određene kvartove i u kojoj zakoni države nisu na snazi, rekla je Marion Le Pen

”Francuska je balkanizirana zemlja”, kazala je Marion Marechal-Le Pen (24), najmlađa predstavnica političke porodice Le Pen.

 

Djed Jean-Marie Le Pen (86) i tetka Marine le Pen (46) dobili su nasljednicu koja će jednoga dana vjerovatno postati predvodnica ekstremno desne Nacionalne fronte.

 

Marion Marechal-Le Pen (24) najmlađa je parlamentarna zastupnica u francuskoj modernoj istoriji, a članica parlamenta je već dvije godine. U intervju za talijanski magazin “Panorama“ mlada političarka u šestom mjesecu trudnoće priznala je da kao ni njen djed Jean-Marie ni tetka Marine, ne voli useljenike, što pokazuje odgovor na pitanje plaši li se što će roditi kćer u danas multietničkoj Francuskoj.

 

“Da, jako se plašim. Ovo je balkanizirana zemlja, sa zajednicama stranaca koje su sve više zatvorene, s policijom koja ne zalazi u određene kvartove i u kojoj zakoni države nisu na snazi”, rekla je Marion Le Pen.

 

Na pitanje bi li kćeri došla na gej vjenčanje, Marion je kazala da joj je teško odgovoriti na to pitanje.

 

“Nadam se da ću kćerku odgojiti dovoljno dobro da joj takvo što neće ni pasti na pamet”, kazala je Marion Le Pen, koja predsjednika Hollandea smatra “ljudskom nulom”, a Sarkozyja “izdajnikom”.

 

 

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI