41. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije

U Gradačcu od 27. do 30. augusta Sajam šljive

Biznis Klub 24.07.14, 07:55h

U Gradačcu od 27. do 30. augusta Sajam šljive
Organizatori očekuju kako će najstarija sajamska manifestacija u BiH biti na razini prošlogodišnje, s velikim brojem izlagača iz BiH i inozemstva

 

U Gradačcu će se od 27. do 30. augusta 2014. godine održati 41. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive.

 

Organizatori očekuju kako će najstarija sajamska manifestacija u BiH biti na razini prošlogodišnje, s velikim brojem izlagača iz BiH i inozemstva.

 

Tokom četiri sajamska dana, posjetitelji će moći pogledati prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade, hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.

 

U menagmentu Gradačačkog sajma kažu kako sve pripreme za održavanje ove prestižne specijalizirane sajamske manifestacije teku prema utvrđenom planu.

 

- Ovo je izuzetno teška godina za poljoprivredne proizvođače izazvana prirodnim nepogodama. Teško je vrijeme i za privređivanje pa se mnoge tvrtke ne odlučuju za ovu vrstu promocije, ali ovaj sajam je za brojne izlagače i dalje privlačan - kazao je direktor Gradačačkog sajma Husein Topčagić.

 

Dodao je kako će i ove godine biti upriličeno niz okruglih stolova te Stručno-znanstveno savjetovanje "agroTECH", kao i razgovori o stanju poljoprivrede i prehrambene industrije.

 

- S ciljem promocije poljoprivredne proizvodnje, ali i plasmana novih proizvoda, organizirat ćemo posjetu plantaži "Krušik" nedaleko od Gradačca, koja je uređena po najsuvremenijim svjetskim standardima s podrumom i drugim sadržajima -  kazao je Topčagić

 

Program 41. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajma šljive bit će utvrđen do kraja ovog mjeseca a ove, kao i prethodnih godina, bit će dodijeljena prestižna sajamska priznanja i medalje izlagačima za kvalitet njihovih proizvoda.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI